Sportpaleis Antwerpen en Vorst Nationaal gaan samenwerken

Sportpaleis Antwerpen en Vorst Nationaal gaan samenwerken

Het Antwerps Sportpaleis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Vanaf 1 oktober 2013 zal de Sportpaleis Groep de uitbating van deze legendarische rocktempel op zich nemen.

 

Music Hall blijft eigenaar van de zaal, maar zal de dagelijkse leiding overlaten aan de Sportpaleis Groep. Beide partijen ondertekenden daarvoor een kaderovereenkomst.

 

De twee partijen benadrukken dat ze hiermee een bijzonder belangrijk strategisch samenwerkingsakkoord hebben gesloten. Deze samenwerking versterkt beide organisaties in hun corebusiness en laat hen toe om die verder te ontwikkelen. Met het Antwerps Sportpaleis, de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal is er voor elke artiest en voorstelling, zowel wat ligging als wat capaciteit betreft, een mooi en uniek aanbod.

 

Jan Van Esbroeck: "Het Antwerps Sportpaleis is verheugd om haar expertise in zaaluitbating nu ook te mogen aanwenden op wat de moeder aller concertzalen in België is. De geschiedenis van Vorst Nationaal dwingt respect af van de grootste wereldartiesten: het is veruit één van de gezelligste concertzalen in Europa. Ons hele team kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Vorst Nationaal de (inter)nationale positie van Vorst zo mogelijk nog verder te versterken."

  

Bovendien lopen op dit moment ook op het vlak van de theaters onderhandelingen tussen partijen. Er wordt onderzocht hoe op dat vlak structureel kan worden samengewerkt. Weldra opent de Sportpaleis Groep immers het vernieuwde Congrestheater in Hasselt. Een samenwerking met de theaters van Music Hall in Gent (Capitole) en Antwerpen (Stadsschouwburg) lijkt dan ook een opportuniteit.

Beide partijen benadrukken dat elke partij eigenaar/concessionaris van zijn respectieve zalen blijft.

Bron: Foto: Sportpaleis

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures