'Meer moeite om bezoekers te trekken'

'Meer moeite om bezoekers te trekken'

Het festivalseizoen loopt weer bijna op z'n einde. Met name muziekfestivals zijn de laatste jaren ongekend populair. Ondanks de populariteit neemt het aantal festivals dit jaar voor het eerst sinds twintig jaar niet meer toe.

 

Dat staat in een rapport van Bureau Respons, uitgevoerd in opdracht van brancheorganisatie Vereniging Van Evenementen-Makers (VVEM). "Het rapport laat onder andere zien dat festivals steeds meer moeite moeten doen om bezoekers te trekken en ook minder snel uitverkocht raken. De markt zou verzadigd zijn. Dat het aantal festivals stabiliseert wordt bekrachtigd door een afname van financiële steun uit het bedrijfsleven en de subsidiestroom, die vanwege de recessie drastisch is gekelderd", vertelt Marlice Draijer van No Risk Events.

 

"Voor de bezoeker heeft deze trend nog weinig directe gevolgen, omdat het aanbod van festivals nog altijd erg groot is. De enige moeilijkheid zal zijn om te kiezen. Voor de organisator heeft deze trend wel degelijk belangrijke gevolgen, omdat er een risico bestaat op een tegenvallende kaartverkoop. Dit laatste kan helaas niet altijd goed worden ingeschat. Naast de juiste publiciteit kan een organisator nog meer doen om zichzelf in te dekken tegen financiële tegenslagen. Door bijvoorbeeld van te voren de bestaande risico's door te nemen en een evenement zo goed mogelijk te verzekeren neemt de kans op verlies af." Het helpt om je te laten adviseren door iemand met verstand van de bestaande risico's, zoals 'slecht weer' of 'schade aan materiaal'. No Risk Events is zo'n partner in evenementverzekeringen met de juiste expertise. Tegen een relatief lage prijs helpen zij je de bestaande risico's te verkleinen. 

 

No Risk Events is gespecialiseerd in het verzekeren van verschillende soorten evenementen. Of je nu een muziekfestival, een bedrijfsevenement of een beurs organiseert, zij hebben een op maat gemaakte verzekering. Een breed scala aan dekkingen is bespreekbaar, bijvoorbeeld productiekosten, extreme weersomstandigheden en ongevallen. "Hierbij hanteren wij geen 9 tot 5 mentaliteit, No Risk staat voor snelheid en is zeven dagen per week bereikbaar. Uniek bij No Risk Events is de mogelijkheid om ook je winst te verzekeren!"

 

"Omdat we ons alleen op evenementen richten, bieden we speciale kortingen en premies aan die je bij andere verzekeraars niet vindt. De beste dekkingen tegen voordelige tarieven!"

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures