Vertrouwen in event-marketing groeit

Vertrouwen in event-marketing groeit

33% van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen. Het vertrouwen in de markt blijft ook bij de eventbedrijven stijgen. Dat blijkt uit de resultaten van de 7de EventMonitor.

 

Hoewel de resultaten van het afgelopen kwartaal wat terugliepen t.o.v. de vorige meting, zijn zowel opdrachtgevers, organisatoren als eventbedrijven het met elkaar eens dat de sector terug aantrekt. Een sputterende dieselmotor die stilaan terug op gang komt.

 

Trend: iets kleiner, maar kwalitatiever

Langs de ene kant zien we dat de budgetten voor events stabiliseren nadat ze de laatste jaren teruggeschroefd waren. Langs de andere kant merken we dat het budget per persoon toch stijgt. Als we deze trend naast de resultaten van een andere bevraging die onze redactie deze zomer in de markt deed zetten, zien we duidelijk een trend ontstaan waarbij bedrijven net iets vaker voor iets kleinschaligere evenementen kiezen, maar die dan wel kwalitatiever invullen. Een beperktere budget, betere contacten leggen en een hogere ROI halen zijn de belangrijkste drijfveren voor bedrijven om minder grootschalig te denken.

 

ROI kan eventsector extra duw in de rug geven

In tegenstelling tot andere marketingtakken slaagt de eventsector er nog niet altijd in om de Return On Investment van investeringen in events aan te tonen. Nochtans zijn events, omwille van het feit dat ze op alle zintuigen inspelen én de aandacht van de doelgroep lang vasthouden, één van de krachtigste communicatiekanalen. Het blijft een uitdaging voor de sector om de inspanningen die op dit vlak gebeuren te verstevigen. In de eventplanner.tv-studio geeft Rob Captijn, een evangelist op het vlak van event-ROI, over dit onderwerp meer uitleg.

 

Nederland optimistischer

In de vergelijking tussen België en Nederland ligt het aantal ondernemers met vertrouwen in de markt in Nederland dit kwartaal hoger. In Nederland verwacht 42% dat er betere tijden op komst zijn, in België 36%. Nederland telt bovendien minder pessimisten: 12% t.o.v. 18% in België.

 

Er is meer

We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement en het gemiddelde budget per persoon. De monitor belicht verder ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen.

 

Download gratis EventMonitor

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?


Download nu het volledige rapport!

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures