Column: Liever geen leuke dag

Column: Liever geen leuke dag

Entertainment is één van de meest misbruikte woorden in onze branche, energizers één van de meest willekeurig ingezette middelen. Ik wil maar al te graag af van die verplichting 'dat het wel leuk moet worden'. 


Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet tegen leuke ingrediënten in het programma, wel tegen willekeurig geprogrammeerde ongein. Ik - en velen met mij - vind reclameblokken tijdens films verschrikkelijk. Zit je net lekker in het verhaal, komt er een onderbreking. Waarom ze zo vervelend  zijn? Omdat ze geheel los staan van de film.


En met bijeenkomsten is het net zo: als ze echt goed ontworpen zijn, zit iedereen er zo in dat een geforceerde onderbreking eerder stoort dan helpt. Soms is een inhoudelijk fantastisch programma meer dan genoeg om mensen te boeien en doelen te bereiken.

 

Je ziet het maar als te vaak: energizers als slecht lapmiddel om het gebrek aan goede sprekers en het ontbreken van inspiratie te maskeren. Humor, zang en dans werken alleen als het een bewust ingebracht element is van een zorgvuldig opgebouwd programma, dat van zichzelf al bol staat van energie en interactie.

 

Slecht entertainment is als Lionel Messi die gaat voetballen bij Elf Boeren Op Hol 7: hoe goed hij ook is, hij zal ze in zijn eentje geen kampioen maken. Zelfs Messi heeft Barcelona nodig om tot topprestaties te komen.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures