Organisatoren willen geld voor extra GSM masten

Organisatoren willen geld voor extra GSM masten

De organisatie van Tomorrowland wil GSM operatoren per antenne een kost van 2.000 euro aanrekent. De mobiele operatoren vinden dat onaanvaardbaar.

 

Sinds het drama op Pukkelpop is een optimale mobiele bereikbaarheid ook op festivalterreinen meer dan ooit belangrijk geworden. Duizenden festivalgangers probeerden toen gelijktijdig te bellen en sms'en, waardoor de mobiele netwerken in geen tijd overbelast raakten. Verenigd in het GSM Operators' Forum (GOF) spannen de operatoren zich sindsdien in om op festivals, grote sportwedstrijden en andere evenementen waar een aanzienlijke mensenmassa tijdelijk bijeenkomt de netwerkcapaciteit te vergroten. 

 

Ook op Tomorrowland willen de operatoren een optimale bereikbaarheid garanderen. Zij wensen op het festivalterrein tijdelijk zes antennes te installeren. Zopas vernamen zij echter dat de festivalorganisatie van Tomorrowland hen per antenne een meerkost van 2.000 euro aanrekent, of een totaalbedrag van 12.000 euro. "Naast het bezorgen van een goede signaaldekking voor de festivalgangers hebben wij bovenal het veiligheidsaspect op het oog", reageren de verontwaardigde operatoren, verenigd in het GOF. "Wij zijn bereid om extra antennes te plaatsen voor de duur van het evenement, wat al een behoorlijke meerkost betekent. Een meerkost die overigens niet winstgevend is."

 

Werkingskost

"Het gaat om een zuivere werkingskost", reageert de organisatie van Tomorrowland. "Wij zorgen ervoor dat de mast kan geplaatst worden, ons productieteam is heel wat uren in de weer met briefings, meetings en inplanting. We voorzien daarvoor ruimte, hekwerk, rijplaten, generatoren en zorgen dat de bijbehorende werkzaamheden plaatsvinden zodat de antennes geïnstalleerd kunnen worden. We rekenen een tarief aan van 2.000 euro per mast en we vinden dit een zeer schappelijke overeenkomst."

Bron: GVA 26/06 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures