Budgetten events stijgen - EventMonitor

Budgetten events stijgen - EventMonitor

32% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen. De eventsector trekt terug aan. Dat blijkt uit de resultaten van de 6de EventMonitor. Is dit een kantelmoment na de crisis?

 

32% van de opdrachtgevers heeft duidelijk vertrouwen in de evenementenmarkt en verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug stijgen. 48% handhaaft zijn eventbudget.

 

De sterk dalende trend van de afgelopen kwartalen verandert daarmee van richting. Of dit het kantelmoment is waar iedereen op zit te wachten, na de turbulente periode als gevolg van de crisis, zal uit de komende edities van EventMonitor moeten blijken. Wel zijn opdrachtgevers en eventbedrijven het voor het eerst met elkaar eens: ze verwachten dat de markt terug zal aantrekken.

 

Nederlanders meer events, Belgen meer budget

Uit de cijfers komen ook enkele opvallende zaken naar voor. Zo lijken Belgische bedrijven minder evenementen te organiseren dan Nederlandse bedrijven, maar tasten ze wel dieper in de portefeuille per event.

 

Meer budget per persoon

40% van de events doet het met 50 euro of minder per persoon. Vorig kwartaal was dat nog 62%! Er wordt terug meer budget per persoon uitgegeven. Vooral de grote budgetten (>100 euro per persoon) stijgen terug. Daar waar vorig kwartaal maar 18% van de bedrijven dergelijke bedragen op tafel legden, is hun aantal nu naar 25% gestegen.

 

Er is meer

We hebben hierboven slechts enkele opvallende kerncijfers bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement en het gemiddelde budget per persoon. De monitor belicht ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen.

 

Download gratis EventMonitor

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?

Download nu het volledige rapport (t.w.v. 199 euro) helemaal GRATIS!

 

 

 

EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met CheckMarket.com en de vakverenigingen CLC-VectaBESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland. Andere vakverenigingen overwegen nog om deel te nemen.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures