Amsterdam RAI bouwt nieuw congresgebouw

Amsterdam RAI bouwt nieuw congresgebouw

In oktober 2013 start Amsterdam RAI met de bouw van een nieuw, flexibel congresgebouw aan de noordzijde van het complex.

 

Het RAI complex is ingericht om zo flexibel mogelijk te zijn, om alle mogelijke soorten evenementen te kunnen huisvesten. Dit zijn zowel evenementen die het hele complex beslaan als evenementen die een gedeelte van het gebouw gebruiken. Met het een centraal gelegen Auditorium en het Elicium is dat vandaag al mogelijk. Het nieuwe congrescentrum aan de noordzijde is een mooie aanvulling in combinatie met de aangrenzende beurshallen 4/5 die erg geschikt zijn voor grote beurzen.

 

Op de parterre komt een grote congreszaal van 550 m² die op te delen is in twee gelijke delen en een lounge van 676 m² die verbonden is met hal 4/5 en hal 1. Door de wanden van de Ballroom weg te schuiven ontstaat, samen met de Lounge, één grote ruimte. Een restaurant zal zich op de parterre én 1ste verdieping aan de noordkant van het gebouw bevinden en is onafhankelijk bereikbaar. Op de eerste verdieping komt een grote vergaderzaal van 108 m² die op te delen is in twee vergaderzalen van 35 en 36 m² en een ontvangstruimte. Op de 2de t/m 4de verdieping komen er kantoren.

 

Er wordt begin oktober 2013 al gestart met de bouw. Het gebouw wordt op 1 mei 2015 in gebruik genomen. Bij de bouw wordt rekening gehouden met de evenementen die plaatsvinden in deze periode zodat deze geen last ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Er zijn drie gouden regels vastgesteld: 

  • Geen geluidsoverlast
  • Geen visuele overlast
  • Bereikbaarheid gegarandeerd 

Duurzame bouw

"Om onze positie als duurzaam beurs- en congrescentrum te versterken, is bij de nieuwbouw van Amsterdam RAI gekozen om de meest duurzame technieken te gebruiken. Daarom is er ook gekozen te streven naar BREEAM-NL excellent niveau. Dit is het keurmerk voor duurzaamheid en wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Dit houdt onder meer in dat er voor de verwarming en koeling van het gebouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Naast het Atrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd waar onder andere groenten en kruiden verbouwd zullen worden voor in het restaurant. Naast vergader-, congres- en kantoorruimte dus ook city-farming", aldus het persbericht.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures