'Bierdrones': bier uit de lucht op events

'Bierdrones': bier uit de lucht op events

Het klinkt paradijselijk: bier dat als manna uit de lucht komt gevallen. Voor de festivalbezoekers die deze zomer naar het OppiKoppi-festival in Zuid-Afrika trekken, kán het alvast. Er zullen immers - gratis - proefvluchten gehouden worden met 'bierdrones'.

 

Het zou weleens kunnen dat het bier op muziekfestivals en andere evenementen binnenkort plots uit de lucht komt aangewaaid. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf 'Darkwin Aerials' ontwikkelde een speciale drone die op vraag van de klant bier kan droppen op de door hem of haar aangegeven plaats. Als proefproject koos de firma het OppiKoppi-festival, dat van 8 tot 10 augustus plaatsvindt in Northam in Zuid-Afrika.

 

In het YouTube-filmpje hieronder krijgen we een demonstratie van hoe het in zijn werk zou kunnen gaan. De klant bestelt zijn biertje via een app op zijn smartphone en betaalt het in principe op voorhand. De leverancier laadt vervolgens de OppiKoppi-bierdrone - een achtpropellerig, onbemand helikoptertje - met het blikje gerstenat en stuurt het naar de gevraagde bestemming. Bij aankomst dropt de drone de pils die vasthangt aan een kleine parachute. 

 

 

District 9

De duidelijk afgebakende landingsplaats zal het kampeerterrein 'District 9' zijn. Om te vermijden dat iemand zo'n blikje 'op zijn koppie' krijgt, zal 'District 9' op voorhand gewaarschuwd worden dat er cargovliegtuigjes over de camping zullen vliegen.

 

Een onzachte levering is niet de enige bekommernis van de ontwikkelaars. Het bier kan natuurlijk ook bij de verkeerde persoon terechtkomen, die er niet voor betaalde. Dat wordt voorlopig opgelost door de pintjes bij wijze van promostunt gratis aan te bieden.

 

Bedoeling is om tot drie drones in te zetten op OppiKoppi. Elk onbemand helikoptertje kan momenteel maar één blikje vervoeren, maar dat wil de ontwikkelaar opvoeren tot twee of drie stuks. Voorlopig zullen de drones nog manueel moeten worden gestuurd, maar ook daar wordt aan gewerkt om het allemaal automatisch via gps te laten verlopen.

Bron: HLN 13/05 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures