Gloednieuw congres- en concertcentrum in Antwerpen

Gloednieuw congres- en concertcentrum in Antwerpen

In Antwerpen is het ontwerp voor de nieuwe Koningin Elisabethzaal voorgesteld. Vanaf 2016 zal die huizen in een gloednieuw congres- en concertcentrum in de Zoo van Antwerpen.

 

De huidige Koningin Elisabethzaal dateert uit 1960 en beantwoordt niet langer aan de standaarden voor een goede concertzaal. Aanvankelijk was enkel een renovatie gepland, maar uiteindelijk werd besloten de zaal volledig af te breken ten voordele van een nieuwbouw. De plannen hadden heel wat voeten in de aarde. De werken gaan binnenkort van start. Het budget komt voornamelijk van de Vlaamse regering (57,2 miljoen euro) en de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (13 miljoen euro).


Multifunctioneel
"Grootse projecten vergen nu eenmaal veel tijd", verklaarde Vlaams minister voor Toerisme en Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA), die net als minister-president Kris Peeters op de presentatie aanwezig was. "De Vlaamse regering heeft steeds de ambitie gehad om zowel van het hele complex als van de concertzaal een perfect multifunctioneel geheel te maken. De oorspronkelijke plannen werden daarom bijgeschaafd."

Akoestiek
Het Britse architectenbureau Ian Simpson kreeg bij het ontwerp hulp van de bekende akoestiekspecialist Lawrence Kirkegaard uit Chicago. De waarde van de Koningin Elisabethzaal als concertruimte zou zo gevoelig moeten verbeteren en geschikt zijn voor zowel klassieke muziek - deFilharmonie zal er zijn thuisbasis krijgen - als moderne optredens. Het congrescentrum krijgt er dan weer twee grote zalen bij, zodat het hele complex zowat tweeduizend personen kan verwelkomen.

Bron: HLN 18/04 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Advertenties