Prime Events bestaat 20 jaar en blikt terug op highlights

Prime Events bestaat 20 jaar en blikt terug op highlights

Manu Blancquaert, stichter en zaakvoerder, vertelt: "Twintig jaar geleden waren er hooguit een tiental spelers van betekenis, ik bedoel gespecialiseerde eventbureaus met het organiseren van events als hun core business, op de markt aanwezig. Prime Events is altijd bewust klein van structuur gebleven maar heeft niettemin zeer grote en toonaangevende evenementen geproduceerd."

 

"Tot de eerste top evenementen behoren ongetwijfeld de Customers Days van Computer 2000 (heden Tech Data) waar we giga catwalkshows (met oa Grace Jones) en aanverwante produceerden onder de arcades van het Anderlechtse slachthuis. In dezelfde periode herinner ik mij een feeëriek trouwfeest voor Architect John Bontinck in de prachtige tuinen van het Kasteel van Leeuwergem. We waren de eersten in België om grote 'corporate' multimediaspektakels op touw te zetten waarin het verhaal van een bedrijf of hun 'spirit' werd geëvoceerd. Het waren betoverende voorstellingen met immense landscapeprojecties waarin zwevende personages als verteller optraden en top Cirque acts en Ballet scenografieën gestalte gaven aan het item. We hebben zowat twintig van die spektakels gecreëerd en opgevoerd met als klapstuk 'Amaltheya' dat we schreven voor Solidariteit voor het Gezin en dat werd opgevoerd voor nagenoeg 10.000 genodigden in Flanders Expo ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan, waarna Marco Borsato met full Orchestra de zaal aan de kook bracht."

 

 

"En last but not least waren er de befaamde World Diamond Conferences. De eerste editie met Al Gore, volledig door ons gecreëerd en geproduceerd, waar we ons lieten inspireren door de film 'Moulin Rouge' en waarin het fameuze 'the Satine Jewel' gedragen door Nicole Kidman in onze openingsshow een prominente rol speelde. Het tweede jaar hadden we Bill Clinton als gastspreker, we openden met 'the Spirit of Light' spectacular en deden de volledige productie van alle geluid, licht, videocaptatie, zaalaankleding etc. tot en met assistentie voor de US Secret Service voor de 'close security perimeter protection' van President Clinton."

 

 

"We gaan er prat op dat we het volledige concept van creatie over productie tot en met regie zelf uitvoeren en we te allen tijde rechtstreeks zelf hierover met de klant communiceren. We willen hierbij ook onze klanten danken die ons het vertrouwen schonken om hun projecten te realiseren en uit te groeien tot wat we nu zijn : een huis van vertrouwen dat zijn beloftes meer dan waarmaakt, of zoals één van onze klanten, met name Picanol, het omschreef : 'our Dreamweavers' een epitheton ornans waar we trots op zijn!"

www.prime-events.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

ZEEven troeven van Oostende als eventlocatie

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

EventSummit op 20 mei in Jaarbeurs als Fieldlab testevenement

Advertenties