Maastricht koopt congrescentrum MECC van RAI

Maastricht koopt congrescentrum MECC van RAI

De gemeente Maastricht neemt het congrescentrum MECC over van RAI en brengt het onder in een nieuwe vennootschap: MECC Maastricht BV.

 

Deze beslissing is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en de RAI, die medio 2012 bij de gemeente aangaf de exploitatie van het MECC niet meer als kernactiviteit te beschouwen. "De gemeente Maastricht heeft als eigenaar, huurder en verhuurder belang bij het voortzetten van de activiteiten in het MECC. Stopzetten leidt tot hoge kosten. Daarnaast zorgt het MECC voor werkgelegenheid, economische spin-off en draagt positief bij aan het imago van de stad." Sinds 1996 is de RAI voor 75 procent aandeelhouder van de uitbatende BV. De gemeente is mede–exploitant en heeft 25 procent van de aandelen.

 

Opzeg joint venture

De gewijzigde strategie van Amsterdam RAI ligt aan de basis van het voorstel van de RAI om de joint venture te beëindigen. Het exploiteren van een ander beurs- en congrescentrum in Nederland, anders dan in Amsterdam, past niet meer in de strategische koers van de RAI.

Bron: Maastricht

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures