Mechelen voert taks op evenementen in

Mechelen voert taks op evenementen in

De stad Mechelen (B) voert een belasting in op evenementen. Aanvankelijk wilde het stadsbestuur enkel een taks invoeren op sportwedstrijden en bioskooptickets, maar gaat nu toch belastingen heffen op alle 'vertoningen en vermakelijkheden'.

 

Dat heeft het schepencollege vrijdag beslist nadat juridisch advies werd ingewonnen. Voor sportwedstrijden met een nationaal en internationaal karakter voert Mechelen een taks in van 50 cent per betalende toeschouwer per wedstrijd. Oorspronkelijk was er sprake van één euro. Voor filmvoorstellingen wordt dat 30 cent in plaats van de geplande 50 cent.

 

Schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V): "Voor het invoeren van deze taks baseren we ons als bestuur op de omzendbrief BB 2011/01 van 10 juni 2011. Deze stelt dat een belasting op vertoningen en vermakelijkheden verantwoord is omdat de georganiseerde evenementen een geconcentreerde publiekstoeloop teweegbrengen binnen een kort tijdsbestek en binnen eenzelfde ruimte. De stad heeft hier een belangrijke taak inzake de verplichting en kosten voor het verzekeren van veiligheid en orde en het onderhoud van het openbaar domein."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures