Betere tijden op komst voor eventsector? - 5e EventMonitor

Betere tijden op komst voor eventsector? - 5e EventMonitor

Komt er licht aan het einde van de tunnel voor de eventsector? Is de crisis stilaan voorbij? Nog niet helemaal, zo blijkt uit de resultaten van de 5de EventMonitor. Al voorspelt de driemaandelijkse barometer van eventplanner.be /.nl wel opklaringen.

 

14% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug stijgen. 57% handhaaft zijn eventbudget. Helaas geeft nog steeds 29% van de opdrachtgevers aan te moeten bezuinigen als het op evenementen aankomt.

 

Voor heel wat eventbedrijven waren de afgelopen maanden wel nog pijnlijk. 54% van de opdrachtgevers zag zijn budget voor eventmarketing het afgelopen jaar afslanken. De omzetten bij de respondenten zijn quasi gelijk gebleven met de vorige peiling. Het is niet de scope van deze barometer om de oorzaken hiervan in kaart te brengen, maar een aantal verklaringen ligt voor de hand: de vele faillissementen in de evenementensector lijken de zwaarste klappen te hebben opgevangen. Bovendien slagen heel wat bedrijven er in nieuwe inkomstenbronnen aan te boren door te diversifiëren. Zo houden ze hun omzet op peil.

 

Er is meer

We hebben hierboven slechts enkele opvallende kerncijfers bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement en het gemiddelde budget per persoon. De monitor belicht ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties