Column: Evenementen moeten de wereld mooier maken

Column: Evenementen moeten de wereld mooier maken

We organiseren met zijn allen een imposante hoeveelheid bijeenkomsten per jaar. Maar waarom, wat vinden we dat die op moeten leveren? Gaat het om geld verdienen, een boodschap communiceren, mensen iets leren, ...? Waarom sta ik als dagvoorzitter op het podium?


Ik denk dat we vooral moeten proberen de wereld een stukje mooier te maken. Als wij er door evenementen te organiseren in slagen mensen écht naar elkaar te laten luisteren, ze echt in contact te brengen en ze elkaar werkelijk te laten helpen, dan zullen we gezamenlijk prachtige dingen presteren; zaken waar iedereen beter en gelukkiger van wordt.

 

Ik geef een paar voorbeelden uit mijn persoonlijke belevingswereld en ik begin met een positieve: ik kwam onlangs flink ten val op het ijs. Het is ongelofelijk te merken hoe vanzelfsprekend iedereen stopte en me hielp. Zo zou het altijd moeten zijn.


Maar het kan ook anders: ik reed laatst in Amsterdam een file in, die veroorzaakt bleek te worden door een stilstaande auto. Hoewel de inzittenden luidkeels om hulp riepen omdat één van hen onwel was geworden, reed iedereen er stoïcijns voorbij. De verloren tijd moest immers ingehaald worden. Toen ik ook stopte om in de file op zoek te gaan naar een dokter, werd er flink gescholden op het feit dat ik nu ook al in de weg stond.

 

Zo lang het eerste voorval nog niet de standaard is en het tweede nog voorkomt, moeten wij bijeenkomsten blijven organiseren en weten we wat het doel moet zijn: samen mooie dingen bereiken!

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures