J&M catering is de trotse eigenaar van de SMILEY

J&M catering is de trotse eigenaar van de SMILEY

Met de SMILEY, een initiatief van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), toont J&M catering aan dat het ook in de eventcatering mogelijk is om te werken volgens de strenge en vaak als onmogelijk afgeschilderde normen van het hygiëne systeem.

 

"Echt werken volgens de regeltjes, ik ben blij te zien dat het kàn!" - De uitspraak van een klant, nadat die een onaangekondigde audit van het cateringbedrijf had gedaan. Voor J&M Catering is de Smiley binnen. Het bewijs dat het ook bij eventcatering mogelijk is om te werken volgens de strenge regels. "Het ging natuurlijk niet vanzelf, er moest heel wat inspanning geleverd worden, maar met wat gezond verstand kom je altijd tot een oplossing voor de uitdaging", vertelt Jan Jacobs.

 

J&M heeft de laatste 15 jaar geïnvesteerd in een veilige infrastructuur die voldoet aan de HACCP normering. "We hebben ons steeds laten begeleiden door professionele adviseurs om onze mensen op te leiden en bij te sturen."  Zo’n anderhalf jaar geleden besliste J&M om nog een stap verder te gaan. "Werken volgens de HACCP regels is één ding maar de uitdaging om een Smiley te halen is nog een stap verder. Je verplicht jezelf namelijk om volledig uitgewerkte procedures te volgen in elke stap van het productieproces. En die inspanning beloond zien met een Smiley als erkenning werd het doel."

 

"Evenementencatering is een verhaal van samenspel. Wat in de keuken de norm is moet doorgetrokken worden naar de verdere organisatie. Magazijn, afwas, maar ook de werking op verplaatsing van zowel keuken als zaal, werd aan strikte regels onderworpen. Vooral het aspect temperatuur is een gevoelig punt dat nauwgezet dient gevolgd te worden in elke fase van het event. En dat is niet altijd zo eenvoudig wanneer je een veldkeuken in een tent of magazijn moet optrekken en er in de meeste gevallen geen airco voorzien is. Maar onze mensen gingen door het veranderingsproces ook bijna automatisch anders te werk dan voorheen. De bewustwording voel je nu niet alleen in de productiekeuken. Ook onze medewerkers op het terrein zijn veel alerter geworden."

www.jmcatering.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures