Eventsector verwacht klappen

Eventsector verwacht klappen

Het ondernemingsvertrouwen van Belgische en Nederlandse eventbedrijven zakt. Dat blijkt uit de resultaten van de 3de EventMonitor, een initiatief van eventplanner.be /.nl

 

Download het rapport nu gratis

 

23% van de eventbedrijven verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden inkrimpen en dat hun omzet zal dalen. Bij de opdrachtgevers verwacht maar 4% dat hun budgetten in de komende 6 maanden zullen stijgen. Deze verwachting staat in schril contrast met de eventbedrijven waarvan 38% op een stijging hoopt. Het ondernemingsvertrouwen van de Belgische en Nederlandse organisatiebureaus en toeleveranciers is in zijn totaliteit met 4% gedaald ten opzichte van vorig kwartaal.

 

EventMonitor blikt ook terug op de marktevoluties van de afgelopen 12 maanden. 29% van de opdrachtgevers zag in die periode de budgetten voor events inkrimpen. Slechts 7% zag het omgekeerde gebeuren en tekende een stijging van de budgetten op. Bij de opdrachtgevers merken we dat de omzet de afgelopen 3 maanden relatief stabiel is gebleven t.o.v. het vorige meetpunt. 32% van de eventbedrijven doet het beter dan een kwartaal geleden. Vooral de organisatiebureaus groeien (35%). Bij de toeleveranciers zag 31% omzet wegvloeien. De slinger zwaait dus de andere kant op in vergelijking met de vorige EventMonitor. Toen waren het nog de toeleveranciers die sterker groeiden dan de eventbureaus.

 

België vs Nederland

Vergelijken we de antwoorden van de Belgische respondenten met die van de Nederlandse, dan komen enkele opvallende verschillen naar boven. Het aantal bedrijven dat verwacht dat hun zakencijfer zal dalen, loopt in België en Nederland gelijk. Maar het aantal verwachte stijgers ligt in België met 40% een stuk hoger dan de 30% in Nederland. De Belgen hebben meer vertrouwen in het aantrekken van de eventsector.

 

Er is meer

We hebben hierboven slechts enkele opvallende kerncijfers bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement en het gemiddelde budget per persoon. De monitor belicht ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor heeft niet als doel de waarom-vragen te beantwoorden, maar wil enkel een representatieve barometer zijn die de evoluties in de Belgische en Nederlandse eventsector glashelder in kaart brengt.

 

Download gratis EventMonitor

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?

Download nu het volledige rapport (t.w.v. 199 euro) helemaal gratis.

 

 

EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met CheckMarket.com en de vakverenigingen CLC-VectaBESA, BAPCO, SITE België en SITE Nederland. Andere vakverenigingen overwegen nog om deel te nemen.

 

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures