Mechelen krijgt concerthal met 6.000 plaatsen

Mechelen krijgt concerthal met 6.000 plaatsen

Festival en concertorganisatie Relax wil op de Nekkersite een groot muziekteather bouwen met 3.500 zitplaatsen of 6.000 staanplaatsen en een parking voor 1.800 auto's. Daarmee komt Mechelen op hetzelfde niveau als de Lotto Arena en Vorst Nationaal.


Music Hall Mechelen wordt een polyvalente concertzaal op de huidige parking 2, tussen Utopolis en sportpark De Nekker en tegenover de Nekkerhal. Een eerste ontwerp voorziet in 3.500 zitplaatsen die kunnen in mekaar geschoven worden zodat er 6.000 staanplaatsen ontstaan.

 

Verder komt er een parking voor 1.800 wagens. Het gebouw zelf krijgt een oppervlakte van 100 op 70 meter, met een inschuifbaar podium en een toneeltoren voor de podia. 'Daarmee komen we op een totaal ander niveau voor de organisatie van culturele evenementen', vertelt schepen Frank Nobels (M+). 'Dan kunnen de Mechelaars ook genieten van een zanger als Leonard Cohen.'

De grond is eigendom van de stad maar burgemeester Somers (Open VLD) denkt er aan om die eventueel in erfpacht te geven op voorwaarde dat bouwheer Relax twintig optredens per jaar organiseert. "Verkopen gaat niet omdat Relax het hele project wel kan financieren met privé-middelen, maar niet genoeg geld heeft om daarbovenop ook nog eens de grond aan te kopen", aldus Somers.

 

Met de ontsluiting van de R6 in het achterhoofd is dit volgens Somers een schitterende site om een dergelijk project te ontwikkelen. De huidige randparking op De Nekker blijft in de toekomst nog wel gratis, maar Somers sluit niet uit dat die 's avonds voor de evenementen betalend wordt. Naar de toekomst toe voorziet Somers ook nog de bouw van een parkeertoren op de de site van de Nekkerhal en een voetgangersbrug vanuit de toren naar de Music Hall. "Er is voldoende parkeermogelijkheid en door de bypass die er in de toekomst wordt aangelegd is dit een ideale ontsluiting naar de E19", luidt het.

 

Het Mechels Muziektheater staat niet in concurrentie met de podiumzaal van 800 zitplaatsen die het stadsbestuur nog gaat bouwen op het Mercierplein. "Ze zijn eerder complementair aan elkaar", vult schepen Nobels aan. "We kunnen ook bedingen dat we mogen gebruik maken van de infrastructuur van het muziektheater. Maar alle culturele partners zijn het erover eens dat Mechelen nood heeft aan grote podiumzalen."

Bron: Nieuwsblad 29/06 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures