G4S Event Solutions koopt deel To b-seen

G4S Event Solutions koopt deel To b-seen

G4S Event Solutions leverde tot op heden voornamelijk bewakingsagenten, onthaalhostessen, ... voor evenementen. Voortaan gaat de firma ook logistieke en facilitaire ondersteuning bieden aan haar klanten. Die specifieke expertise en diensten worden overgenomen van To b-seen, een cruciale speler in België op het gebied van event safety en logistieke ondersteuning.

 

G4S Event Solutions is een afdeling van G4S, wereldleider in integrale dienstverlening op het vlak van beveiliging en bewaking van personen en goederen. Deze afdeling biedt totaaloplossingen voor alle soorten evenementen op het vlak van bewaking, onthaal en aanverwante diensten. Dat gaat van parkingboys en hostessen tot animatieteams en shuttle drivers. Kortom, het volledige 'human capital'.

 

Mensen én middelen

"Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal", aldus Alain D'Haese, Manager Event Solutions van G4S. "Met G4S Event Solutions stellen wij gespecialiseerde teams te werk om de meest grootschalige en prestigieuze evenementen in goede banen te leiden. Met de overname van deskundige diensten voor logistieke ondersteuning (zoals transport, opbouw en afbraak, klusjesdiensten enz.), alsook de inrichting van een magazijn voor de opslag van materialen, kunnen wij onze klanten voortaan ook bijstaan met de volledige praktische organisatie, planning, besturing en uitvoering."

 

Eén centrale toeleverancier

Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken. Bedrijven en event organisatoren moeten daarvoor een beroep doen op verschillende partijen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van G4S Event Solutions wordt het aantal toeleveranciers aanzienlijk gereduceerd. "Met deze nieuwe diensten beantwoorden wij aan de vraag van onze klanten naar een centraal aanspreekpunt", zegt Alain D'Haese. "Door op te treden als Single Point of Contact in verschillende disciplines, zorgen wij op die manier voor een onmiskenbare meerwaarde."

 

Veiligheid primeert

Volgens het KB van 25 april 2004 op actieve ontspanningsevenementen moet een veiligheidsverantwoordelijke worden aangesteld die de veiligheidsaspecten van een evenement coördineert. Er moet een veiligheidsdossier worden opgesteld met veiligheidsmaatregelen, risicoanalyses en noodscenario's. Bovenop de overname van de logistieke diensten van To b-seen, gaat G4S Event Solutions ook nauwer samenwerken met deze nichespeler om het volledige veiligheidsluik van evenementen te kunnen dekken.

 

Kruisbestuiving

To b-seen is ruim tien jaar een vaste waarde binnen de wereld van evenementen en zorgde voor de facilitaire uitwerking en veiligheidscoördinatie bij evenementen, in het bijzonder voor de logistieke ondersteuning bij outdoor events, die vooral plaatsvinden in het zomerseizoen. G4S zette hoofdzakelijk mensen in voor onthaal & security bij indoor events, die eerder doorgaan in de winter. Beide bedrijven zijn dus complementair in hun aanbod.

 

De overbrenging van deze logistieke expertise naar G4S zorgt voor schaalvergroting, centralisatie en betere bezetting van personeel. Onze mensen kunnen nu het hele jaar door worden ingezet op indoor- en outdoor activiteiten. "De overname van de logistieke expertise van To b-seen en de vernauwde samenwerking op het gebied van veiligheid zorgt voor een ideale kruisbestuiving waar onze klanten de vruchten van zullen plukken", besluit Alain D'Haese.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures