Enorme vraag naar reuzenschermen EK

Enorme vraag naar reuzenschermen EK

Voetbal kijken is een groepssport. Dat voelt het in Kontich gevestigde Novid, dat grote led- en lcd-schermen levert aan evenementen, aan den lijve. "We leveren volop aan buurlanden en kunnen de vraag niet volgen."


Toen duidelijk werd dat België het EK niet zou halen, reageerden de mensen van Novid eerst ontgoocheld. Al snel bleken ze zich geen zorgen te moeten maken. "De vraag uit Nederland en Duitsland is zo groot, dat we de handen vol hebben", zegt Wouter Delva van Novid.

 

Novid levert uit de kluiten gewassen televisieschermen van 5 tot 23 vierkante meter. Doorheen het jaar worden die vooral gebruikt op sportevenementen, zoals de GvA-Trofee veldrijden. Nu staan ze ten dienste van het EK voetbal, dat vandaag van start gaat.

 

Gisteren werd een groot scherm geplaatst in het Nederlandse 's Gravenzande, vandaag volgen het Eilandje in Antwerpen, het Nederlandse Oud-Beierland en het Duitse Bochold. Sommige schermen staan in vier dagen op drie locaties.

 

"De vraag is groter dan het aanbod", zegt Delva. "Op topmomenten gaan we zelfs schermen huren bij collega's. Al zitten die vaak met hetzelfde luxeprobleem: een te grote vraag. Onze schermen stonden recent nog in Toulouse, en op een triatlon in Zuid-Frankrijk. Dan vraag ik me af: hebben die Fransen geen bedrijven die dezelfde service en hetzelfde materiaal bieden? Want bij ons komen er nog verplaatsingskosten bij."

Bron: GVA 08/06 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures