Christine van Dalen is nieuwe voorzitter van IDEA

Christine van Dalen is nieuwe voorzitter van IDEA

De nieuwe voorzitter van branchevereniging IDEA is Christine van Dalen, directeur/oprichter van communicatiebureau Bureau voor Reuring. Ze volgt zij Gerben Plasmeijer op, die deze functie de afgelopen 5 jaar bekleedde.

 

Christine van Dalen werkte bijna vijftien jaar als (event- en marketing-) manager bij verschillende organisaties. Vijf jaar geleden richtte zij Bureau voor Reuring op. Reuring, omdat zorgen dat er iets gebeurt beschouwd mag worden als haar specialiteit. Bureau voor Reuring heeft inmiddels 8 medewerkers die evenementen organiseren als vliegwiel van de communicatiecampagnes die zij bedenken en uitvoeren.

 

Swingen

De nieuwe voorzitter heeft zich voorgenomen om ook bij IDEA voor reuring te zorgen. "Als ondernemer weet ik wat IDEA voor je uit handen kan nemen, dat je er kunt sparren met mensen in dezelfde positie en hoe je geïnspireerd kunt raken op bijeenkomsten. Ik ben onder de indruk van wat mijn voorgangers daaraan hebben bijgedragen. Wat ik graag zou willen toevoegen, is dat het ook een beetje gaat swingen."

 

IDEA-leden maken het vak

Hoewel IDEA zich profileert als brancheorganisatie, vormen IDEA-leden niet dé branche, aldus Christine. "We zijn een selecte, homogene club, een onderdeel van de evenementenbranche. Maar de ontwikkeling van het evenementenvak ligt wel in onze handen. Ga maar na: we beïnvloeden klanten, maken creatieve plannen, hebben grip op budgetten en laten leveranciers schitteren. Daar hebben we als bureaus een verantwoordelijkheid in en die mogen we fier dragen. Ik zie daarin voor IDEA een centrale rol."

 

Afscheid van Gerben Plasmeijer

IDEA heeft in stijl afscheid genomen van Gerben Plasmeijer na zijn voorzitterschap van bijna vijf, economisch roerige, jaren. Na zijn aantreden op 31 oktober 2007 werd Gerben al snel het gezicht van IDEA. Hij maakte zich sterk voor de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en verdedigde met verve de belangen van de evenementenbranche bij overheden en andere organisaties.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures