6 technieken om ticketvervalsing tegen te gaan6 technieken om ticketvervalsing tegen te gaan

Ben je ook al geconfronteerd geweest met vervalste toegangstickets? Geen pretje. Zeker als je weet dat je met een kleine ingreep je tickets al een stuk beter kan beveiligen tegen namaak.

 

Gespecialiseerde digitale drukkers kunnen zelfs al voor kleine oplages veiligheidskenmerken voorzien.

 

Namaak of vervalsing wordt een pak moeilijker als je je tickets voorziet van één van deze technieken:

 

1. Digitaal hologram/Glossmark

Met de techniek van het digitale hologram of de Glossmark wordt een glansverschil gecreeërd. Zo kan bijvoorbeeld een logo of een codenummer als glanseffect worden meegedrukt. Dit glanseffect is niet kopieerbaar en kan niet worden ingescand. Dat maakt namaak zo goed als onmogelijk.

 

2. Microtekst

Je kan je tickets voorzien van een microtekst: ultra-kleine letters die met het blote oog niet leesbaar zijn. Deze tickets zijn niet te kopiëren omdat de resolutie van de meeste kopieermachines te laag is om de microtekst te dupliceren. In plaats van tekst krijg je een onduidelijke brij. Controle is dan ook heel eenvoudig. Leg de tickets onder een vergrootglas. Is de tekst leesbaar? Dan heb je een origineel ticket.

 

3. Barcodes

Een heel populaire en vaak toegepaste techniek is het gebruik van barcodes of streepjescodes. Die zijn mogelijk in verschillende soorten en groottes. Je hebt natuurlijk wel een barcode lezer of scanner nodig om ze te controleren. Barcodes zijn copierbaar, maar kunnen slechts 1x gebruikt worden om toegang te verkrijgen.

 

4. UV-printing

UV-printing is een techniek waarbij teksten, logo's en nummeringen worden aangebracht met inkt die onzichtbaar is voor het blote oog. Die afbeeldingen worden enkel zichtbaar onder een UV-lamp (blacklight). De print licht dan felblauw tot bijna wit op.

 

5. Infrarood opdruk

Aan de andere zijde van het lichtspectrum ligt het infrarood. De techniek is vergelijkbaar met UV-printing, maar deze 'onzichtbare' inkt toont enkel de opdruk met de hulp van een infraroodcamera en een computerscherm.

 

6. Correlatietekst

Je kan je tickets beveiligen door er tekst op te laten drukken in een inkt die enkel zichtbaar is onder een speciale filter.

21-02-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe een duidelijke plattegrond voor je event maken?Hoe een duidelijke plattegrond voor je event maken?
Hoe sponsors aantrekken voor je evenementHoe sponsors aantrekken voor je evenement
Backstage bij Ubuntu - Winnaar 'Middelgrote evenementen GroeneVent Award 2016'Backstage bij Ubuntu - Winnaar 'Middelgrote evenementen GroeneVent Award 2016'
Advertenties

In de kijker

JADA events

JADA events

We create your story.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-06Sales medewerker
  Breepark
  Noord-Brabant
 2. 19-06Videotechnicus
  Novid nv
  Antwerpen
 3. 19-06Operationeel Manager
  Novid nv
  Antwerpen