Veiligheid attractieverhuur

Veiligheid attractieverhuur

Een zonnige dag, geen wolkje aan de lucht en enkel een licht briesje. Dat het weer echter snel kan omslaan, is ook hier in België de laatste tijd pijnlijk duidelijk geworden...

 

Elke professionele verhuurder probeert alles zo goed mogelijk te doen binnen zijn vakgebied. "Toch stellen we vaak vast dat bepaalde verhuurbedrijven het niet zo nauw nemen en de klant er zich hoegenaamd ook geen vragen bij stelt omdat deze gedreven door de laagste prijs nogal snel tevreden was met zijn keuze", aldus David Pittomvils van Dk-Rents.

 

"Eén van onze specialisaties zijn opblaasbare attrakties. Je kent ze wel als springkastelen, obstakelbanen, combo's, enzomeer. Ben je er als organisator van bewust dat een professionele partner met betrekking tot het leveren van attracties ook hier onontbeerlijk is. Al te vaak zien we immers dat attracties niet verankerd zijn of onvoldoende. Wanneer ze op verharding staan is het vaak al helemaal huilen met de pet op en schuiven bepaalde firma's de verantwoordelijkheid omtrent de verankering door naar de huurder! Zelfs afgelopen jaar zagen we nog op een groot bedrijfsfeest enkele grote obstakelbanen hun eigen leven gaan leiden, gelukkig nog maar tijdens de repititie. Dit zijn nochtans zaken die makkelijk te vermijden zijn", gaat David verder.

 

Daarom ga je best na of, ongeacht welke leverancier die je kiest, de verhuurder alles plaatst zoals het hoort. "Een tentharing van 10 cm en 5 mm dik, gaat echt geen groot springkasteel op zijn plaats houden bij enige wind..." Informeer je verder goed over de werking van de attracties én, indien je als organisator zelf instaat voor de begeleiding, dat je de aanbevelingen ook opvolgt. Elke attractie heeft zijn specificaties omtrent maximum aantal deelnemers, gewicht, grootte deelnemers enz. "Deze richtlijnen belangen ons allen aan en een goede opvolging kan veel narigheid achteraf vermijden!"

 

"Als één van de weinige internationale bedrijven, is Dk-Rents lid van SIOTO (Safe Inflatable Operators Training Organisation, www.sioto.org). Deze organisatie bundelt alle verhuurbedrijven die veiligheid hoog in het vaandel voeren. Elk bedrijf legt hiervoor een jaarlijks examen af."

 

Dk-Rents stelde een handige checklist samen:

  • Ga na of het verhuurbedrijf over een BA verzekering beschikt.
  • Controleer of alles degelijk verankerd wordt volgens de voorschriften van de fabrikant.
  • Heb je uitleg gekregen over de goede werking van de attractie?
  • Zijn jouw begeleiders op de hoogte van de regels (indien je zelf voor de begeleiding zorgt)?
  • Weet je wat te doen in geval van een crisissituatie?
www.dk-rents.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kosmopolitan
We bring you the festival feeling at home!
Kosmopolitan|02 June 2020

Jammer & helaas …

Het festivalseizoen 2020 zal een mager beestje worden in nasleep van het Corona-virus.

We kunnen hiermee trachten te leren leven en te aanvaarden of ons niet laten doen, de moed bijeen schrapen en ons eigen festival thuis opzetten …

#FESTIVALATHOME  biedt jullie een kant-en-klare oplossing aan om een festival bij jullie thuis op te zetten op volgende data:


ZATERDAG 18 JULI 2020

ZONDAG 19 JULI 2020

ZATERDAG 25 JULI 2020

ZONDAG 26 JULI 2020


Dus, je leest het goed: jullie eigen festival bij jullie thuis is geen droom maar realiteit binnen een aanvaardbaar budget waarvoor wij 3 formules, DREAM/HEAVEN & PARADIS  hebben samengesteld en terug te vinden ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures