Ticketgang lanceert ticketing voor gemeenten

Ticketgang lanceert ticketing voor gemeenten

De gemeenten Zemst en Steenokkerzeel zijn gestart met de online inschrijving en betaling van hun speelpleinwerking, sportkampen, buitenschoolse kinderopvang en cultuur- evenementen.

 

De module werd door TicketGang ontwikkeld en volledig geïntegreerd in de gemeentewebsite.

 

"De gemeente ziet de online ticketverkoop als een extra service voor de burger, zeker naar bijvoorbeeld ouders die overdag werken en hun kinderen willen inschrijven voor het speelplein of de sportweek", stelt de Steenokkerzeelse schepen van Cultuur Erwin Verhaeren (CD&V).

 

Geïnteresseerden kunnen de tickets van thuis uit online reserveren en betalen met verschillende betalingsmogelijkheden Het enige wat je nodig hebt, is een kredietkaart of een gewone bankkaart waarmee je online kan betalen. Het is dus niet meer nodig om naar het loket te komen. Ouders kunnen zelfs via één login al hun kinderen inschrijven voor activiteiten en krijgen automatisch zicht krijgen op hun fiscaal attest.

 

Uiteraard is dit ook een flinke tijdsbesparing voor de gemeente. Naast de online-verkoop biedt het systeem nog steeds de mogelijkheid om tickets te kopen aan het loket.

 

Ook het Cultureel Centrum van Zemst verkoopt zijn cultuurtickets via hetzelfde systeem. Later zullen ook de verenigingen dit systeem kunnen gebruiken om hun tickets online te verkopen, geeft schepen van Cultuur Koen Vandermeiren (CD&V) nog mee. Het ticket kan onmiddellijk afgedrukt worden en er wordt ook een e-mail verzonden met een link naar de tickets. De mensen moeten gewoon het document (met unieke barcode) afprinten en meebrengen naar de activiteit.

 

In 2008 pionierde TicketGang in België met het eerste online ticketing - systeem dat volledig kosteloos werd aangeboden aan de organisatoren. Meer dan 400 organisatoren zijn momenteel aangesloten bij Ticketgang. Ook deze nieuwe module wordt zonder licentieaankoop of maandelijkse kost aangeboden aan de gemeenten of organisaties. Verschillende andere gemeenten hebben reeds interesse getoond.

www.ticketgang.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

To The Point Events behaalt 5de 'Certificate of Excellence' op rij

To The Point Events behaalt 5de 'Certificate of Excellence' op rij

Registreer je vanaf nu voor EventSummit op 8 februari 2024 in Jaarbeurs

Registreer je vanaf nu voor EventSummit op 8 februari 2024 in Jaarbeurs

Advertenties