Frissen definitief naar internationaal bestuur MPI

Frissen definitief naar internationaal bestuur MPI

Roel Frissen, de huidige voorzitter van MPI Nederland, zet zijn 'MPI-carrière' vanaf 1 juli voort in het internationale bestuur van MPI.

 

Op 1 juli zit zijn Nederlandse voorzitterschap erop en wordt hij opgevolgd door Berend Bouwman. Frissen heeft zich aangemeld voor het internationale bestuur en is door de nominating committee voorgedragen om zitting te nemen in de International Board Of Directors (IBOD) van MPI.

 

Sinds 1 april is de nominatie omgezet in een definitieve benoeming. De komende drie jaar zal Frissen mede sturing geven aan de strategische koers van MPI, de grootste en toonaangevende vakvereniging voor professionals in de meeting industrie, met leden uit zowel vraag- als aanbodzijde. Voor Frissen als persoon betekent dit een kans op persoonlijke ontwikkeling, netwerk en invloed op de internationale strategie. Roel is in het dagelijks leven Managing Director van Parthen. Hij is al 10 jaar lid van MPI en heeft in die 10 jaar verschillende actieve rollen vervuld binnen MPI.

 

De International Board of Directors van MPI is het bestuurlijk orgaan van de wereldwijde associatie met meer dan 23.000 leden in 72 chapters. Roel Frissen zal voor een periode van drie jaar zitting nemen in het internationale bestuur. Samen met Sebastien Tondeur, Eric Rozenberg en Paul Cunningham is Roel de vierde Europeaan in de International Board of Directors van MPI.

 

Zijn tienjarig committment voor MPI op NL en Europees niveau, krijgt nu zijn beslag op internationaal niveau. Voor MPI Nederland betekent het concreet niets. Frissen is geen afgevaardigde van NL, maar een van de leden die zich heeft gekandideerd. Natuurlijk zal hij zijn achtergrond en ervaring meenemen naar de IBOD. Dat zal mogelijk positief voor Nederland kunnen zijn. Vanzelfsprekend is MPI Nederland er trots op weer een Nederlander te mogen afvaardigen voor de IBOD. Roel is de derde Nederlander in de historie die hierin zitting mag nemen, Jaap Liethof en Ruud Janssen hebben eerder in dit bestuursorgaan zitting gehad.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures