VVEM richt Nationaal Platform Evenementenveiligheid op

VVEM richt Nationaal Platform Evenementenveiligheid op

De Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) heeft samen met een aantal betrokken belangen- organisaties een platform voor evenementen- veiligheid opgericht.

 

Het Nederlandse platform voorziet in de behoefte om tussen hulpdiensten, overheden, kenniscentra en organisatoren van evenementen informatie uit te kunnen wisselen.

 

De koepel van evenementen-organisatoren, de Vereniging van Evenementen Makers(VVEM), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Brandweerkoepel (NVBR), Politie en Geneeskundige hulpdiensten (GHOR) en de inspecties openbare orde en geneeskundige zorg willen met nog een aantal belangrijke deelnemers zoals het bureau Veiligheidsberaad, Defensie, CrisisOnderzoek Team (COT), Centrum Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid (CCV) en de Nationale Coördinator Terreurbestrijding, kennis bijeen brengen. Deze kennis moet op afzienbare termijn verwerkt worden tot onder meer een Nationale Handreiking Evenementenveiligheid.

 

De Nationale Handreiking Evenementenveiligheid zal een belangrijke bijdrage leveren aan de samenwerking van publieke en private partijen die in gezamenlijkheid de publieke veiligheid in en rondom een evenement zal moeten borgen. De veiligheid van evenementen is een actueel vraagstuk in Nederland, waarvoor regelgeving, organisatie verantwoordelijkheden en toepassing van technologie verder aangescherpt moeten worden. In veel gemeenten zijn al lokale samenwerkingsverbanden tussen publieke en private partijen. Zij zullen de gelegenheid krijgen om in het Nationaal Platform hun vraagstukken aan de orde te stellen.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Feestelijke fotoshoot voor onze brochure met eindejaarspakketten
Grunewald.bar|03 October 2020

6 Maanden geleden hadden we ons nooit kunnen inbeelden dat we met Grunewald.bar een eindejaarsbrochure zouden uitbrengen met deze feestelijke inhoud.


Onze eventsector is enorm hard getroffen, ben dan ook blij dat we de weg van 'Apéro Skype pakketten' en nu de eindejaarspakketten zijn ingeslagen.

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |

Die foto's doen watertanden ;-)

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures