Renovatie Elisabethzaal - VIDEO

Renovatie Elisabethzaal - VIDEO

Ian Simpson Architects, een bureau uit Manchester, zal de Antwerpse Koningin Elisabethzaal hertekenen. Vanaf eind 2012 moet de gerenoveerde Elisabethzaal dienen als hoogwaardige klassieke concertzaal, internationaal congrescentrum en als residentie van deFilharmonie.

 

Om de akoestische kwaliteit van zaal gevoelig te verbeteren, zullen de architecten samenwerken met Kirkegaard Associates, een gespecialiseerd bureau uit Chicago dat onder meer aan de klank van de Londense Royal Festival Hall sleutelde.

 

 

De Vlaamse regering investeert 57,2 miljoen euro in de renovatie. De KMDA brengt haar volledige bestaande infrastructuur in, inclusief specifiek voor het project verworven panden in de Carnotstraat. deFilharmonie zal intensief van de zaal gebruik maken voor concerten, repetities en opnames. De administratieve en logistieke diensten van het orkest zullen in de aanpalende ruimten gehuisvest worden.

 

De KMDA gaat uit van een planning waarbij de Koningin Elisabethzaal het volledige concertseizoen 2011-2012 zal gesloten zijn. In die periode zullen de Antwerpse concerten van deFilharmonie voornamelijk plaatsvinden in deSingel.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures