Kasteel Dracula als trouwlocatie

Kasteel Dracula als trouwlocatie

Het kasteel van Bran in Roemenië, beter bekend als het kasteel van Dracula, wordt in de toekomst opengesteld voor trouwfeesten. Voor een bedrag van ongeveer 500.000 euro kan de locatie worden afgehuurd als trouwlocatie voor een feest met maximaal vijftig gasten.

 

Dat meldde de Roemeense televisiezender Antena 3.

 

Het eerste bruidspaar heeft zich al gemeld bij de huidige eigenaren van het Dracula-slot, aartshertog Dominic Habsburg en zijn beide zusters. Volgens de familie wordt er wel geselecteerd wie er wel of niet kan trouwen in het kasteel. Aangezien het feestvierende gezelschap toegang krijgt tot vrijwel het gehele onderkomen van de familie, dienen de gegadigden en hun gasten van onbesproken gedrag te zijn.

 

De familie Habsburg heeft het kasteel in 2006 teruggekregen van de Roemeense overheid. De jaren erna is het grondig gerenoveerd en weer teruggebracht in oorspronkelijke staat. Sinds vorig jaar zijn een aantal vertrekken opnieuw opengesteld voor het publiek. De man die model stond voor de romanfiguur Dracula, de uiterst wrede krijgsheer Vlad Tzepes (1431-1476), zou in het kasteel hebben gewoond.

Bron: HLN via License2Publish, iStockphoto

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures