Grootste congrescentrum van Europa

Grootste congrescentrum van Europa

Met een hoogwaardig multimediaal theaterspektakel opende Amsterdam haar nieuwe gebouw, Amsterdam RAI qua aantal zalen het grootste congrescentrum van Europa.

 

Het gebouw Elicium bestaat uit een balzaal, vier etages met congreszalen en nog eens vier verdiepingen met kantoren. Die laatste zijn zo ingericht dat ze binnen een dag kunnen worden omgebouwd tot congresruimten. Als dat gebeurt, heeft de RAI tweehonderd zalen. Anders zijn het er 150. Voorheen had het centrum er honderd.

 

Spectaculaire opening

In het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, zagen de duizend aanwezige gasten Elicium's beschermengel Elise stralen in een sprankelend audiovisueel decor. MOVE, bureau voor live marketing uit Haarlem, tekende voor de creatie en de productie.

 

 

De nieuwste projectietechnologieën in combinatie met theatrale elementen verkondigden de boodschap van het nieuwe pand van de RAI: een hoogwaardige locatie, de geboorte van het Elicium, de functionaliteit, het unieke karakter van het pand; het kreeg allemaal een gezicht in de vorm van gids Elise. Met een combinatie van doorzicht- en opzichtprojectie, op respectievelijk een projectiedoek van 20 bij 6 meter en een even groot gaasdoek vijf meter ervoor, werd diepte gecreëerd in de getoonde content.

 

Elise kwam op grote hoogte tussen de projectievlakken tot leven en hing als het ware in de verhalende beeldshow. Elise zong, Elicium-hostessen dansten met gasten uit de zaal een traditionele wals en acrobaten tolden in de lucht tussen de geprojecteerde beelden. Bovendien was er het officiële openingsmoment van de Prins van Oranje. Hij overhandigde een speciale wenskaart met daarop zijn wens voor de toekomst van het Elicium en de RAI.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures