6 doden tijdens bedrijfsuitjes

6 doden tijdens bedrijfsuitjes

De afgelopen twee jaar stierven in Nederland zes mensen tijdens een teambuilding activiteit of bedrijfsuitje. Zij kwamen om bij het indoorklimmen, Rhino (een open wagen) rijden, vlot varen, het toren tokkelen, raften op een wildwaterbaan en wiekdraaien.

 

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) hanteren de meeste aanbieders van avontuurlijke activiteiten geen eigen veiligheidseisen. Aanleiding voor het veldonderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid was een noodlottige bedrijfsuitje in 2007 waarbij twee Kruidvat-medewerkers tijdens een vlottocht omkwamen.

Volgens de VWA moeten de 1500 bedrijven die dergelijke bedrijfsuitjes of teambuilding activiteiten organiseren zelf beter instaan voor de veiligheid bij de vaak risicovolle activiteiten. Dat kan door een nationale richtlijn te ontwikkelen en een vrijwillige meldingenregistratie op te zetten van (bijna-) ongelukken.


Bij aanbieders van avontuurlijke activiteiten heerst verwarring wat hun verplichtingen zijn. Die wet stelt veiligheidseisen aan de producten die ze bij de activiteit gebruiken, zoals touwen of voertuigen, maar er worden geen eisen gesteld aan de begeleiding van deelnemers.

Bron: Parool, GDP

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures