Vliegtuigcrash als teambuilding

Vliegtuigcrash als teambuilding

Neerstorten met je collega's als teambuilding is eens  totaal iets anders dan het traditionele bedrijfsuitje.

 

Steeds meer Britse bedrijven sturen hun werknemers naar een teambuilingsoefening die is bedacht door de luchtvaartmaatschappij British Airways: een gesimuleerde vliegtuigramp. Voor 140 euro per persoon gaan ze in een hangar op de Londense luchthaven Heathrow aan boord van een speciaal daarvoor uitgeruste Boeing 737. Minuten nadat het toestel zogezegd is opgestegen, wordt alles in de cabine donker, valt de Boeing tegen grote snelheid naar beneden en vult de cabine zich met dikke rook. Eens het toestel op de grond neerstort moeten de passagiers zich via de nooduitgangen zo snel mogelijk uit de voeten maken.

Volgens Andy Clubb, die bij Britisch Airways instaat voor de organisatie van de cursus, blijkt uit ervaring dat mensen al compleet in de stress zijn, nog voordat het vliegtuig daadwerkelijk is neergestort. Bij drie afzonderlijke gelegenheden slaagden deelnemers er zelfs in om een 20 kilogram wegend ontsnappingsluik van een stalen moer van 1,5 cm te ontdoen om zich op de vleugel van het vliegtuig te begeven.

"De meeste bedrijven nemen deel aan de cursus om het groepsgevoel tussen werknemers te versterken," aldus Clubb, "maar sinds de gebeurtenissen vorige maand in New York, wordt het ook als een veiligheidsoefening gezien. De adrenaline zorgt ervoor dat mensen samen een band opbouwen, omdat ze door een stressvolle periode gaan".

"Wat mij opviel is dat de 'ik-eerst-mentaliteit' alomaanwezig is. Het wordt akelig wanneer je weet dat je ergens uit moet raken," zegt Sharon Rynders, een wetenschapper van BP, die aan de cursus deelnam. "Wanneer de cabine met rook gevuld wordt en je op je knieën over de vloer kruipt, komt de adrenaline gegarandeerd vrij".

 

De 'crash courses' van een halve dag zijn zo populair dat British Airways inmiddels 350 boekingen van 8500 bankiers, ambtenaren, petroleumbazen en personeel van de Britse Voetbalbond binnen heeft.

Bron: express.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

[Miraza]
New|2009-02-23 - 12:44u

Dit slaat echt alles! Dit zou verboden moeten worden. Simuleren met de dood voor ogen is volgens mij de goden verzoeken. En dat om omzet te behalen?! Belachelijk. Wat als je zelf bij een crash iemand hebt verloren? Denk even aan het Martinair toestel dat op Tenerife is neergestort! Dan helpt geen enkele teambuilding. Het jaar voordat het toestal crashte ben ik van datzelfde toestel gehaald op weg naar Amerika omdat het een defect vertoonde aan het landingsgestel! Dan ben je maar wat blij als je het tragische nieuws een jaar later hoort, dat hetzelfde toestel is gecrashed. Dus alsjeblieft....etisch is dit geen verantwoord "uitje".

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures