Efteling bouwt congrescentrum

Efteling bouwt congrescentrum

Efteling investeert 40 miljoen in de toekomstig. De plannen voor een nieuw congrescentrum, gethematiseerde eventlocatie en horecapunt zijn in volle gang.

 

De komende jaren investeert de Efteling fors in een drietal nieuwe bouwprojecten. Met een gefaseerd investeringsprogramma breidt de onderneming de Wereld van de Efteling uit en zet het een nieuwe stap in de richting van jaarrond-opening. In 2009 wordt horecapunt de Likkebaerd verbouwd tot een gethematiseerd stationsgebouw met een horecavoorziening. Eind 2010 wordt arrangementenlocatie Raveleijn gerealiseerd, inclusief middeleeuwse arena en kantoorruimte. En voor 2012 heeft de Efteling plannen om conferentiecentrum de Burcht te realiseren.

 

Raveleijn

Tussen Villa Volta en Droomvlucht verrijst eind 2010 het project Raveleijn. In deze uitgebreide middeleeuwse evenementenlocatie is plaats voor een grootse parkshow en kantoorfaciliteiten voor Efteling-personeel. De gelijkvloerse verdieping is bestemd voor evenementen tot 350 gasten, de overige verdiepingen voor kantoren. Raveleijn krijgt een middeleeuwse openluchtarena met plaats voor 750 toeschouwers.

 

De Burcht

Conferentiecentrum de Burcht wordt een professionele congres- en evenementenlocatie die plaats zal bieden aan 1500 personen. Het conferentiecentrum is gesitueerd in het gebied waar nu ook Theater de Efteling staat. Het gebouw wordt een ijkpunt, 'het kloppend hart', in de Wereld vol Wonderen. De buitenkant krijgt een sprookjesachtig uitzicht. Het imposante gebouw omvat een foyer, verschillende vergaderzalen en horecafaciliteiten. De Burcht is geschikt voor congressen, meetings, beurzen en meerdaagse evenementen, maar ook voor familiefeesten en personeelsdagen. Ook de buitenlandse evenementenbranche wordt beoogd. De opening van de Burcht is voorzien in 2012.

 

De Efteling gaat steeds meer richting jaarrond-openstelling. De afgelopen jaren zijn daartoe de eerste belangrijke stappen gezet met onder meer de Winter Efteling en met de komst van Efteling Bosrijk, het vakantiedomein vlak naast het attractiepark.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Profiteer nog 1 week van super strakke advertentietarieven

Profiteer nog 1 week van super strakke advertentietarieven

Blijft jouw event data uit de handen van internetcriminelen?

Blijft jouw event data uit de handen van internetcriminelen?

Organisator Gent Jazz en Jazz Middelheim vraagt faillissement aan

Organisator Gent Jazz en Jazz Middelheim vraagt faillissement aan

Advertenties