Efteling bouwt congrescentrum

Efteling bouwt congrescentrum

Efteling investeert 40 miljoen in de toekomstig. De plannen voor een nieuw congrescentrum, gethematiseerde eventlocatie en horecapunt zijn in volle gang.

 

De komende jaren investeert de Efteling fors in een drietal nieuwe bouwprojecten. Met een gefaseerd investeringsprogramma breidt de onderneming de Wereld van de Efteling uit en zet het een nieuwe stap in de richting van jaarrond-opening. In 2009 wordt horecapunt de Likkebaerd verbouwd tot een gethematiseerd stationsgebouw met een horecavoorziening. Eind 2010 wordt arrangementenlocatie Raveleijn gerealiseerd, inclusief middeleeuwse arena en kantoorruimte. En voor 2012 heeft de Efteling plannen om conferentiecentrum de Burcht te realiseren.

 

Raveleijn

Tussen Villa Volta en Droomvlucht verrijst eind 2010 het project Raveleijn. In deze uitgebreide middeleeuwse evenementenlocatie is plaats voor een grootse parkshow en kantoorfaciliteiten voor Efteling-personeel. De gelijkvloerse verdieping is bestemd voor evenementen tot 350 gasten, de overige verdiepingen voor kantoren. Raveleijn krijgt een middeleeuwse openluchtarena met plaats voor 750 toeschouwers.

 

De Burcht

Conferentiecentrum de Burcht wordt een professionele congres- en evenementenlocatie die plaats zal bieden aan 1500 personen. Het conferentiecentrum is gesitueerd in het gebied waar nu ook Theater de Efteling staat. Het gebouw wordt een ijkpunt, 'het kloppend hart', in de Wereld vol Wonderen. De buitenkant krijgt een sprookjesachtig uitzicht. Het imposante gebouw omvat een foyer, verschillende vergaderzalen en horecafaciliteiten. De Burcht is geschikt voor congressen, meetings, beurzen en meerdaagse evenementen, maar ook voor familiefeesten en personeelsdagen. Ook de buitenlandse evenementenbranche wordt beoogd. De opening van de Burcht is voorzien in 2012.

 

De Efteling gaat steeds meer richting jaarrond-openstelling. De afgelopen jaren zijn daartoe de eerste belangrijke stappen gezet met onder meer de Winter Efteling en met de komst van Efteling Bosrijk, het vakantiedomein vlak naast het attractiepark.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Rent-A-Willys
Geschenkenbon : op stap met een willys jeep
Rent-A-Willys|
01 December 2021

De pakjestijd komt er (weer) aan. Hier koop je een stijlvolle geschenkenbon waarbij de ontvanger op stap mag gaan met een authentieke willys jeep. Wil je dit koppelen aan WO2, dan kies je voor de "Warbird Route".

Maken oorlogsverhalen je niet blij, dan kies je voor de "Country style jeep tour".

Wat dit juist zo speciaal maakt : de ontvanger van ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

Meer dan 700 exposanten bevestigd voor ISE 2022

Meer dan 700 exposanten bevestigd voor ISE 2022

Nieuwjaarsreceptie in een box

Nieuwjaarsreceptie in een box

Advertenties