Luxueus kamperen met de Festihut

Luxueus kamperen met de Festihut

Wie festival zegt, denkt meteen ook aan camping, weide en tenten. In dat rijtje past vanaf dit jaar ook de Festihut, een weerbestendig houten huisje met echte bedden op de festivalcamping.

 

De Festihut is ideaal voor wie wil kamperen, maar toch comfortabel wil slapen. Het nieuwe concept doet dit jaar zijn intrede op vijf festivals: Folk Dranouter, het Gothic Festival, de Antilliaanse Feesten, Polé Polé Beach en Graspop. De Festihutten zijn een idee van Pieter Luypaert, zaakvoerder van All Events.

 

"Wij hebben 100 chalets die tijdens de winter overal in het land worden ingezet op allerlei kerstmarkten. Tijdens de zomer zijn de chalets echter minder in trek", doet Luypaert het verhaal. "Wat is er in de zomer te doen, vroeg ik mezelf af. Het antwoord luidde: festivals.” De chalets ondergingen een aantal kleine veranderingen, zoals een deur langs de voorkant, en werden 'festivalklaar' gestoomd.

 

Echt goedkoop is het hele verhaal niet. De Festihutten worden voor een volledig weekend verhuurd en bieden plaats aan vier personen. Huurders betalen 270 euro per hut, het festivalticket is niet inbegrepen. "Maar als je berekent wat je kwijt bent aan een hotel, kom je hier een pak voordeliger uit", relativeert Luypaert.

 

"Als je bijvoorbeeld naar Graspop gaat, betaal je voor de goedkoopste hotelformule in de buurt 128 euro per nacht. Bij ons komt een overnachting in een hut van vier personen neer op 60 euro per persoon", aldus Luypaert.

www.festihut.be

Bron: m24 / Belga

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties