Zes tips voor een knallende speech

Zes tips voor een knallende speech

Knikkende knieën als je voor een grote groep mensen moet speechen? Bang om te gaan stotteren, de tekst kwijt te zijn, of minstens zo erg, uw toehoorders niet weten te boeien? Hoe kunt u dit voorkomen?

 

Heel eenvoudig... stress is overbodig als je je goed voorbereid. Zes tips voor een knallende speech zoals die van een professioneel spreker of presentator.

 

1. Grijp meteen de aandacht

Denk vooraf goed na over een sterke opener. Speel bijvoorbeeld in op de actualiteit. Hiermee trek je onmiddellijk de aandacht.

 

2. Tone of voice

Intonatie is ontzettend belangrijk. Praat niet op één toonhoogte, maar breng variatie in je stemgebruik. Praat niet te hard of zacht.

 

3. Wees geen lappenpop

Niets zo saai als een spreker die als een lappenpop zijn tekst afhaspelt. Gebruik je handen, maak gebaren. Oog oogcontact mt je publiek is uiterst belangrijk!

 

4. Wordt niet vergeten

Zorg aan het einde van je speech voor een goede uitsmijter. Hiermee voorkom je dat jouw toehoorders bij de borrel alweer zijn vergeten wat je zo zorgvuldig voorbereid had.

 

5. Slim Powerpoint gebruik

Als je gebruik maakt van Powerpoint: beperk het aantal sheets! Het gaat om wat je te vertellen hebt, niet om wat je op slides wil laten zien.

 

6. Voorbereiden

Het kan wellicht heel losjes en relaxed overkomen, maar een niet-voorbereide toespraak is zelden succesvol. Bereid je dus goed voor, en oefen jouw speech hardop.

Bron: Managersonline

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties