Maximumprijs doorverkopen tickets

Maximumprijs doorverkopen tickets

De politiek wil een einde aan de woekerprijzen voor kaartjes voor concerten of sportevenementen.

 

De Nederlandse CDA en de SP willen wettelijk vastleggen wat de maximale winst bij doorverkopen van concertkaartjes mag zijn. Daarmee moet een einde komen aan de woekerprijzen die ticketbureaus nu vragen.

 

Voorbeelden

Enkele recente voorbeelden van dure kaarten. Kaartjes voor Celine Dion kostten oorspronkelijk 83 euro. Een ticketbureau wil op internet voor hetzelfde kaartje 200 euro. Voor de Toppers in Concert wordt 150 euro voor een zitplaats op het veld gevraagd, terwijl de oorspronkelijke prijs 72,50 euro is. Het EK voetbal spant de kroon. Een ticket voor Nederland-Italië kostte 45 euro. Op internet doet hetzelfde kaartje nu al bijna 1000 euro.

 

Het CDA en de SP vinden dat het afgelopen moet zijn met deze tussenhandel, die nu 20% van alle beschikbare kaartjes voor concerten of sportevenementen opkoopt en doorverkoopt. Of de initiatiefwet het zal halen is nog onduidelijk.

Bron: RTL

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Apéro Skype, het nieuwe normaal?
Grunewald.bar|31 May 2020

Het was wat bruusk dat dit fenomeen zijn intrede deed. Maar we raakten er snel mee vertrouwd .....

Tijd zal uiteraard uitwijzen of deze vorm van aperitieven een lang leven is beschoren.

Maar intussen kunnen we niet bij de pakken blijven zitten. Met Grunewald.bar heb ik me dan ook vol op dit fenomeen gericht.

De eerste bestellingen hebben we mogen ontvangen. Maar we zijn er nog lang niet. Dit zal voor mijn bedrijf (reeds 12 jaar fulltime actief in de sector) het 'make or break' moment zijn. Maar 'break' staat voor onze zwaar getroffen sector niet in het woordenboek. Daarom steken we ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures