Koningin opent belevingscentrum Corpus

Koningin opent belevingscentrum Corpus

Met een ferme druk op op de knop opende Koningin Beatrix het nieuwe belevingscentrum Corpus in Oegstgeest.

 

De opzienbarende locatie bestaat uit een 35m hoog menselijk lichaam, waar je als bezoeker doorheen kan wandelen. In het aansluitende gebouw is ruimte voor congressen en andere zakelijke evenementen. Corpus houdt het midden tussen een kenniscentrum, een pretpark en een museum. "Het gaat ons om een combinatie van informatieoverdracht en vermaak", zegt Corpus-bedenker Henri Remmers.

 

Bezoekers beginnen hun tocht in de knie van de reus en wandelen langs de baarmoeder en de longen naar de mond. Na ongeveer vijftig minuten zijn bezoekers in het 'hersentheater' aanbeland en is de rondtocht afgelopen. "Onze visie is dat bezoekers na Corpus 'reis door de mens', met een andere kijk op hun lichaam naar huis teruggaan", zegt Remmers. Wie meer weet over zijn lichaam, zal er beter voor zorgen, is de gedachte. De initiatiefnemers verwachten per jaar 200 tot 250.000 bezoekers te trekken.

 

Corpus Congres Centre

Corpus beschikt over congresfaciliteiten tot 540 personen in een zeer unieke themalocatie. Henri Remmers is van mening dat de locatie zich als uitstekende kapstok leent voor een thematische uitwerking van conressen en evenementen.

corpuscongresscentre.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Hoe maak je je event meer inclusief?

Hoe maak je je event meer inclusief?

Advertenties