Save the date! Event Safety Day in Antwerpen

Save the date! Event Safety Day in Antwerpen

Op dinsdag 28 maart is het weer zover. Dan vindt een nieuwe editie van Event Safety Day plaats in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Na een succesvolle voorgaande editie, slaan To B-Seen en Be.at opnieuw de handen in elkaar en zetten deze dag volledig in teken van veiligheid op evenementen.

 

Event Safety Day is ontstaan vanuit het idee om voor de eventsector een toegankelijk platform te creëren rond 'veiligheid'. Het doel van deze (studie)dag is een duidelijk werkkader voor veiligheid op evenementen aan te rijken met ook voor de grijze zones, regels, normen en wetgeving. To B-Seen probeert door zowel nationale als internationale sprekers aan bod te laten komen, bewustzijn rond veiligheid teweeg te brengen. Niet enkel bij organisatoren, maar bij alle partijen betrokken bij de organisatie van een evenement.

 

Het programma zit boordevol (internationale) experten die komen praten over specifieke veiligheidsthema's. Zo is er Jim Digby, co-founder en president van Event Safety Alliance uit de Verenigde Staten die zijn ervaringen komt delen over grootschalige incidenten op massaevenementen zoals Woodstock '99 en wat hem gebracht heeft tot het oprichten van de Event Safety Alliance. Douglas Stirling, Hoofd van de Scottish Multi-Agency Resilience Training and Exercise Unit (SMARTEU), dat bestaat uit personeel van de Schotse politie, brandweer en ambulancediensten, vertelt ons graag over de voorbereiding en organisatie van grootschalige evenementen met een uniek karakter, zoals de staatsbegrafenis van The Queen. Uiteraard komen ook Belgische experten aan bod: Filip Smeets (CEO van de beroepsvereniging voor bewakingsondernemingen), Koen De Roover (FAVV) en Nico Vande Kerkhof (droneteam HVZ Noord-Limburg) laten hun licht schijnen op hun expertisedomein inzake veiligheid op evenementen in Vlaanderen. Bart Bruelemans, Chief Resilience Officer stad Antwerpen, zal als moderator zeker ook zijn insteek geven.

 

Praktisch

De dag is er voor iedereen die evenementen organiseert: medewerkers van eventbureau's, eventleveranciers, (live) tv-producties, stadsbesturen, hulpdiensten (brandweer, politie, dienst noodplanning), overheidsdiensten en preventiediensten van bedrijven. Event Safety Day vindt plaats op 28 maart 2023 van 8.30 tot 17u30 u. in de Stadsschouwburg te Antwerpen.

 

Wil je je inschrijven? Dat doe je via deze link:

www.eventsafetyday.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties