Ga je trouwen? Zo vermijd je opgelicht te worden

Ga je trouwen? Zo vermijd je opgelicht te worden

Opgelet, huwelijkshorrorverhalen bestaan echt: van namaakjurken tot gestolen geschenken, hier zijn vier veelvoorkomende bruiloft fraudes en tips om ze te vermijden tijdens de mooiste dag van je leven.  

 

Een bekend spreekwoord zegt: een voorbereide man of vrouw die gaat huwen is er twee waard. En dat is zeker waar nu er een grote golf van eerder uitgestelde bruiloften zit aan te komen die naar verwachting in 2022 zullen plaatsvinden. Fake verkopers

Bij deze scam wordt een aanbetaling of voorschot geïnd, maar de diensten worden nooit verleend. Dat gebeurt helaas bij allerlei bruiloft diensten, van bloemisten tot fotografen en cateraars.

 

Je kunt dit eenvoudig vermijden door aanbevelingen te checken voordat je iemand inhuurt. Er is geen betere plek om dit te doen dan bij eventplanner.net. Wij hanteren namelijk een uniek en veilig review systeem. Intelligente algoritmes en manuele controles staan garant voor authentieke reviews. Twijfel je? Vraag gewoon of je in contact kunt komen met een van de klanten.

 


Nagemaakte bruidsjurken

Je bestelt een designerjurk met een flinke korting in een zeer chique online winkel, maar de jurk die je ontvangt is van een andere ontwerper, namaak of is in slechte staat. Bummer!

 

Hoe te vermijden: Een budgetvriendelijke optie is een ​​tweedehands trouwjurk te kopen, maar ook hier moet je waakzaam zijn over waar je winkelt als je online koopt. Kijk voordat je een verkoop afrondt wat klanten over de winkelier zeggen. Die kwaliteitscontrole kun je zelf doen als je een pre-loved stuk in een fysieke winkel koopt. Als je geld wilt besparen op een jurk, kun je ook de uitverkoop en designer days afwachten bij lokale bruidswinkels. Op die manier steun je tegelijkertijd een lokaal bedrijf.

 

Nog een tip: betaal indien mogelijk met een creditcard, zodat je een geschil kunt indienen bij je creditcardmaatschappij als er iets misgaat.

 

 

Valse verlovingsringen 

Je gekochte ring blijkt een nepdiamant te hebben, of een steen die niet zo waardevol was als geadverteerd. 

 

Hoe je dit kan vermijden? Richt je tot een gerenommeerde juwelier. Je kunt ook de ​​edelstenen laten taxeren voor ze te kopen. Juweliers kunnen een professionele taxatie opvragen bij een derde partij: sommigen vragen een kleine vergoeding voor deze service. Als je een diamant laat taxeren, controleer dan of het gewicht hetzelfde is als geadverteerd door de verkoper. 

 


Cadeaudiefstal

Ongenode bezoekers stelen jouw liefste huwelijksgeschenken. Het gebeurt dus be prepared. Bewaar jouw cadeaus op een veilige locatie, zoals een hotelkamer, of zelfs in een afgesloten kist of safe. Heb je een huwelijkslijst? Vraag alle geschenken die worden gekocht via je lijst, rechtstreeks naar je thuis te versturen.

Bron: The New York Times

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Very Food Catering
Very Food Catering voorziet je in een bordje kleur
Very Food Catering|
22 February 2024

Smaken en kleuren die samenkomen op een bord! We zorgen graag voor een onvergetelijke culinaire ervaring. 🌈🍴⁠

Very Food Catering geeft een heel eigen invulling aan catering. Het doel: alle zintuigen veroveren.

Intense lekkere smaken en geuren, gecreëerd met kwaliteitsproducten.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties