Luchtkwaliteit in eventlocaties? Enquête

Luchtkwaliteit in eventlocaties? Enquête

In het kader van het dossier rond luchtkwaliteit in event venues, wil de Belgische Event Confederation onderbouwde informatie aanleveren aan het Corona secretariaat over de huidige ventilatie situatie in de eventsector. 


"Wij zijn er van overtuigd dat onze sector niet kan werken onder de algemene normen in de maatschappij, daarvoor is onze industrie té divers qua activiteiten en te verschillend qua beleving", aldus de Event Confederation.

 

De realiteit volgens het MB is namelijk zo dat vanaf 1 oktober de streefwaarde voor de luchtkwaliteit voor de evenementensector wordt vastgesteld op 900 ppm CO2. Wanneer deze waarde wordt overschreden, moet de exploitant beschikken over een actieplan op basis van een risicoanalyse om te zorgen voor compenserende ventilatie- en/of desinfectie- en/of luchtfiltratiemaatregelen die een luchtkwaliteit garanderen die gelijkwaardig is aan de nagestreefde luchtkwaliteitsnorm van 900 ppm. Wanneer de waarde van 1200 ppm wordt overschreden, zorgt de exploitant bovendien voor een goedgekeurd systeem voor desinfectie en/of filtratie van de lucht dat een luchtkwaliteit waarborgt die gelijkwaardig is aan de nagestreefde luchtkwaliteitsnorm van 900 ppm. Onmiddellijke sluiting van de inrichting kan volgen op het einde van de overgangsperiode in geval van niet-naleving van de toepasselijke regels.

 

"De laatste weken hebben we daarom met verschillende kabinetten, het Corona commissariaat en hun ventilatiespecialisten samen gezeten rondom de noden in onze sector. Om hierover objectieve informatie te verzamelen hebben we een enquete opgesteld. Mogen wij jou - of de ventilatie-verantwoordelijke van je locatie - een kwartiertje van jouw tijd vragen om deze zo volledig mogelijk in te vullen? Deze luchtkwaliteit enquête wordt afgesloten op donderdag 7 oktober om 12u. Wij houden je uiteraard op de hoogte van de resultaten en de evolutie van dit belangrijk dossier voor onze sector."


Doe nu mee aan de enquête

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

Hoe creëer je de beste sfeer op je evenement?

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

BluePoint Antwerpen: seminarie- en eventlocatie met uniek dakterras

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Advertenties