Evenementenlocaties in Nederland zijn nu het spoor bijster

Evenementenlocaties in Nederland zijn nu het spoor bijster

Ondernemers van evenementenlocaties aangesloten bij Dutch Venue Association (DVA) en CLC-VECTA luiden de noodklok vanwege de eerder deze week aangekondigde, voor zakelijke evenementenlocaties desastreuze maatregelen.


De aangekondigde 'dertig personen norm' is niet realistisch en is onwerkbaar. Zowel voor opdrachtgevers als voor ondernemers. De bij de veiligheidsregio's neergelegde invulling van de nieuwe maatregelen leidt tot grote landelijke verschillen, inzichten en misverstanden. Plaatselijk is er soms sprake van willekeur en ondoorgrondelijke interpretatie van de regels. Neem alleen al de verschillen in ontheffingen tussen de 4 grote steden. DVA en CLC-VECTA pleiten voor een landelijke invulling van de maatregelen en terugkeer naar de 1,5 meter invulling voor wat betreft het aantal personen op een locatie afhankelijk van het aantal beschikbare vierkante meters.


DVA en CLC-VECTA hebben met leden van Eventplatform Nederland aan de wieg gestaan van het door de veiligheidsregio's en de landelijke overheid goedgekeurde protocol. Dit Corona-protocol voor zakelijke bijeenkomsten bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten, zoals vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van dit protocol.

  

Op basis van voornoemd protocol voor zakelijke bijeenkomsten heeft de overheid per 1 juli tot verruiming besloten voor de organisatie van zakelijke bijeenkomsten. Mits de 1,5 meter regel en alle andere voorwaarden uit het protocol strikt nageleefd worden. Door de professionele aanpak van de branche en het strikt naleven van het Corona-protocol, implementatie van tal van preventieve en innovatie maatregelen, het consequent uitvoeren van gezondheidschecks en het altijd registreren van aanwezige bezoekers is er na drie maanden geen enkel geval bekend van verspreiding van het Corona-virus door dit type bijeenkomsten. 


Met de nu aangekondigde maatregel het aantal gasten in een locatie te beperken tot maximaal dertig personen per afzonderlijke ruimte zijn evenementenlocaties terug bij af. Opdrachtgevers die schoorvoetend 'aandurfde' bijeenkomsten te organiseren annuleren deze nu massaal.  


Henk Kroneberg, voorzitter van de Dutch Venue Association zegt: "De waarde van de inspanningen die evenementenlocaties hebben gedaan om protocollen strikt na te leven, de investeringen in innovatieve maatregelen en het volledig ontbreken van Corona-gevallen op onze locaties, worden door de overheid volledig aan de kant geschoven." 


Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA en voegt hier aan toe: "We hebben begrip voor het feit dat er extra maatregelen nodig zijn maar nu gebeurd dit zonder enige afstemming zodat locaties geen tijd hebben alternatieve oplossingen aan opdrachtgevers te bieden. Met als gevolg volop annuleringen en het intrekken van opdrachten. Veel van dat wat de afgelopen maanden weer zorgvuldig is opgebouwd gaat onnodig verloren. Opdrachtgevers raken het vertrouwen kwijt in locaties, worden in verwarring gebracht en nemen nog meer dan voorheen een afwachtende, kritische houding aan."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties