Protocol voor evenementen in 1,5m corona-tijdperk - DOWNLOAD

Protocol voor evenementen in 1,5m corona-tijdperk - DOWNLOAD

Een nieuw protocol voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen moet evenementen in de 1,5m samenleving mogelijk maken. Het document, opgesteld door Eventplatform, bevat richtlijnen voor organisatoren, eventbedrijven, eventlocaties, ...


Met het gepresenteerde protocol willen de Nederlandse vakverenigingen die zich in Eventplatform verenigen, onderstrepen dat ook zij, naast de genoemde noodmaatregelen in de bestrijding van Covid-19, haar verantwoordelijkheid wil nemen in het veilig en verantwoord opstarten van zakelijke bijeenkomsten in de 1,5 meter samenleving. Op deze manier kan er weer bescheiden opgestart worden, als opstap naar een volgende fase.


Het protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten, zoals vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van het protocol. 


Het fundament van dit protocol wordt gevormd door de geldende (algemene) adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol is zo vormgegeven dat het realiseren van de 1,5 meter afstand (door het limiteren van het aantal bezoekers binnen de RIVM richtlijnen), het veilige op- en afbouwen en een veilig bezoek (inclusief looproutes, hygiëne en het veilig bereiden en uitgeven van eten en drinken) zo goed mogelijk gegarandeerd kan worden voor álle betrokkenen. Toezichthouders zullen tijdens deze bijeenkomsten ingezet worden voor het handhaven van de richtlijnen.


protocol.jpgRiemer Rijpkema (directeur van CLC-VECTA) namens Eventplantform: "Als branche zijn we trots op de innovatiekracht en hulpvaardigheid die onze leden in deze crisis laten zien. Naast het oppakken van nieuwe en noodzakelijke concepten en werkzaamheden in deze crisistijd, willen wij natuurlijk ook weer met ons eigenlijke werk aan de slag. Met het gepresenteerde protocol laten we zien dat we met de juiste maatregelen de draad op een veilige manier kunnen oppakken in deze 1,5 meter samenleving. Wat ons betreft is dat een gezamenlijke verantwoordelijkheid: Alleen als iedereen op een verantwoorde wijze de richtlijnen uit dit protocol en de bijbehorende toolbox naleeft en actief aan de slag gaat met handhaving, is dat mogelijk. Met dit voorstel willen wij constructief bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie. Met daarbij de nadrukkelijke aantekening dat het voor vele bedrijven in de keten nog niet rendabel zal zijn en aanvullende steun nog steeds nodig is"


Eventplatform wil in gesprek met Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat)om het protocol verder toe te lichten.België werkt ondertussen aan een risicomatrix voor evenementen:


Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe verzeker ik mijn burgerrechtelijke aansprakelijkheid bij een evenement?

Hoe verzeker ik mijn burgerrechtelijke aansprakelijkheid bij een evenement?

E-mailmarketing opgelost: 6 strategie tips voor eventplanners

E-mailmarketing opgelost: 6 strategie tips voor eventplanners

Jouw Family Day op het Domein van de Grotten van Han

Jouw Family Day op het Domein van de Grotten van Han

Advertenties