Protocol voor evenementen in 1,5m corona-tijdperk - DOWNLOAD

Protocol voor evenementen in 1,5m corona-tijdperk - DOWNLOAD

Een nieuw protocol voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen moet evenementen in de 1,5m samenleving mogelijk maken. Het document, opgesteld door Eventplatform, bevat richtlijnen voor organisatoren, eventbedrijven, eventlocaties, ...


Met het gepresenteerde protocol willen de Nederlandse vakverenigingen die zich in Eventplatform verenigen, onderstrepen dat ook zij, naast de genoemde noodmaatregelen in de bestrijding van Covid-19, haar verantwoordelijkheid wil nemen in het veilig en verantwoord opstarten van zakelijke bijeenkomsten in de 1,5 meter samenleving. Op deze manier kan er weer bescheiden opgestart worden, als opstap naar een volgende fase.


Het protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten, zoals vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van het protocol. 


Het fundament van dit protocol wordt gevormd door de geldende (algemene) adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol is zo vormgegeven dat het realiseren van de 1,5 meter afstand (door het limiteren van het aantal bezoekers binnen de RIVM richtlijnen), het veilige op- en afbouwen en een veilig bezoek (inclusief looproutes, hygiëne en het veilig bereiden en uitgeven van eten en drinken) zo goed mogelijk gegarandeerd kan worden voor álle betrokkenen. Toezichthouders zullen tijdens deze bijeenkomsten ingezet worden voor het handhaven van de richtlijnen.


protocol.jpgRiemer Rijpkema (directeur van CLC-VECTA) namens Eventplantform: "Als branche zijn we trots op de innovatiekracht en hulpvaardigheid die onze leden in deze crisis laten zien. Naast het oppakken van nieuwe en noodzakelijke concepten en werkzaamheden in deze crisistijd, willen wij natuurlijk ook weer met ons eigenlijke werk aan de slag. Met het gepresenteerde protocol laten we zien dat we met de juiste maatregelen de draad op een veilige manier kunnen oppakken in deze 1,5 meter samenleving. Wat ons betreft is dat een gezamenlijke verantwoordelijkheid: Alleen als iedereen op een verantwoorde wijze de richtlijnen uit dit protocol en de bijbehorende toolbox naleeft en actief aan de slag gaat met handhaving, is dat mogelijk. Met dit voorstel willen wij constructief bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie. Met daarbij de nadrukkelijke aantekening dat het voor vele bedrijven in de keten nog niet rendabel zal zijn en aanvullende steun nog steeds nodig is"


Eventplatform wil in gesprek met Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat)om het protocol verder toe te lichten.België werkt ondertussen aan een risicomatrix voor evenementen:


Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kosmopolitan
We bring you the festival feeling at home!
Kosmopolitan|02 June 2020

Jammer & helaas …

Het festivalseizoen 2020 zal een mager beestje worden in nasleep van het Corona-virus.

We kunnen hiermee trachten te leren leven en te aanvaarden of ons niet laten doen, de moed bijeen schrapen en ons eigen festival thuis opzetten …

#FESTIVALATHOME  biedt jullie een kant-en-klare oplossing aan om een festival bij jullie thuis op te zetten op volgende data:


ZATERDAG 18 JULI 2020

ZONDAG 19 JULI 2020

ZATERDAG 25 JULI 2020

ZONDAG 26 JULI 2020


Dus, je leest het goed: jullie eigen festival bij jullie thuis is geen droom maar realiteit binnen een aanvaardbaar budget waarvoor wij 3 formules, DREAM/HEAVEN & PARADIS  hebben samengesteld en terug te vinden ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures