Hoe je evenement opschalen? 5 tips

Hoe je evenement opschalen? 5 tips

Je bent verantwoordelijk voor een terugkerend evenement en je ontdekt dat schaalvergroting nodig is? Door een verhoogde merkbekendheid en publieke interesse, kun je groeien. Dat is goed nieuws, niet? Je wil ten slotte meer deelnemers ontvangen en meer buzz creëren. Maar misschien vind je dat best wel uitdagend? 

 

Een evenement schalen is net zoals een bedrijf schalen. Het vereist de juiste hoeveelheid middelen en de juiste strategische aanpak. Schalen beïnvloedt zowel de deelnemerservaringen als het resultaat van de toekomstige edities. Als je je middelen niet correct toekent, dan riskeer je niet te voldoen aan de verwachtingen van je gasten. 

 

Je kiest bijvoorbeeld voor een grotere locatie of een uitgebreider programma, maar als je niet het juiste team hebt, dan loop je het gevaar dat je gasten verloren lopen en zich niet welkom voelen. Of je wil meer deelnemers registreren dan bij de vorige edities, maar je behoudt dezelfde check-in procedure. Het resultaat? Een lange wachtrij voor de ingang en een gigantische hoeveelheid gefrustreerde gasten. Een slimme en gebalanceerde aanpak is het geheim. En dat bereik je gemakkelijk door deze kleine stappen: 

 


Stap 1. Maak een onderscheid tussen must-haves en nice-to-haves

Een van de belangrijkste reden waarom een event schalen intimiderend lijkt, is het gebrek aan overeenstemming tussen je eventvisie en je resources. Misschien mis je een groter team of ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

AED Studios
360° LED Studio at AED Studios!
AED Studios|
26 February 2024

Ben je op zoek naar de perfecte setting voor jouw awardshow, galadiner, nieuwjaarsreceptie, of ander spectaculair evenement? Zoek niet verder!

AED Studios heeft de ultieme oplossing: een (tijdelijke) state-of-the-art evenementenruimte die met een 360° LED-wall de grenzen van verbeelding doorbreekt.

 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties