Tomorrowland gaat digitaal: honderdtal creatievelingen werkt al weken aan online festival

Massa-evenementen zoals festivals en fuiven zijn nog niet toegelaten, nachtclubs en discotheken blijven tot eind augustus gesloten. Ook Tomorrowland ontsnapt niet aan de maatregelen van de Veiligheidsraad. Maar in het laatste weekend van juli opent het dancefestival toch zijn dansvloeren, zij het louter digitaal.


Tomorrowland streamde tijdens de lockdown al sets van artiesten als Netsky, Lost Frequencies en Dimitri Vegas & Like Mike onder de noemer United Through Music. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli gaat het festival nog een stap verder en organiseert het Tomorrowland Around The World, een volledig digitaal muziekfestival dat wereldwijd toegankelijk is. Een honderdtal creatievelingen, waaronder ontwerpteams uit de gamewereld, is al weken dag en nacht aan de slag met de creatie van een volledig 3D-festivalterrein.


Tientallen house-, techno-, hardcore- en EDM-deejays zullen dat weekend hun sets spelen op elf digitaal gerecreëerde podia, waaronder de oorspronkelijk voorziene nieuwe mainstage 'The Reflection of Love – Chapter 1'. Ze spelen die livesets voor een green key vanuit twee studio's in Europa en eentje in de Verenigde Staten. Vandaaruit worden ze in het digitale decor geüpload. Wie een ticket koopt van 12,5 euro voor een dag of 20 euro voor het weekend, moet zich niet naar De Schorre in Boom verplaatsen. Festivalgangers kunnen online door het festival van podium tot podium navigeren op hun pc, laptop, tablet of smartphone. Met één ticket kun je tot drie toestellen gebruiken. Wie al een ticket had voor het échte Tomorrowland in De Schorre, krijgt een korting van 2,5 euro.


Vuurwerk en lasers

Niet alleen de muziek komt aan bod, ook de vuurwerk- en lasershows waarvoor Tomorrowland bekend staat, krijgen een digitale update. De organisatoren smijten er meteen ook een hoop andere evenementen tegenaan, zoals webinars en workshops over lifestyle, eten en mode. 


"Voor ons is het een beetje de festivalervaring heruitvinden", zegt Michiel Beers, die samen met zijn jongere broer Manu in 2005 het festival lanceerde. Ze hopen dat overal ter wereld mensen thuis hun vrienden zullen uitnodigen en daar (volgens de in hun land geldende regels) hun eigen privé-Tomorrowland zullen vieren. Daarvoor kunnen ze speciale partypakketten bestellen, met onder andere vlaggen en andere decoratieartikelen, die thuis worden afgeleverd. In ons eigen land kunnen de virtuele festivalgangers er ook speciale barbecuepakketten bij bestellen. 


De line-up van Tomorrowland Around The World wordt op 15 juni bekendgemaakt.

Bron: GVA 04/06 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Alta Ripa II
ALTA RIPA IN STYLE - Exclusieve Lifestylebeurs
Alta Ripa II|
31 March 2023

21 - 22 - 23 APRIL 2023

 

DRIEDAAGSE LIFESTYLEBEURS IN HET HARTJE VAN DE KEMPEN

Kasteelhoeve Alta Ripa II in Oud-Turnhout is op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april het sprookjesachtige decor voor de lifestylebeurs Alta Ripa in Style.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties