Hoe 'actief leren' faciliteren voor je aanwezigen

Hoe 'actief leren' faciliteren voor je aanwezigen

Mensen wonen events bij om nieuwe dingen te leren en oplossingen te ontdekken voor problemen die ze hebben. Dat doen ze nog altijd, ook al is er eindeloos veel gratis online content beschikbaar. Real-time en persoonlijk leren blijft aantrekkelijk, misschien zelfs nog meer dan online leren.


Waarom is leren nog altijd een van de belangrijkste reden om een evenement bij te wonen (samen met netwerken)? Ten eerste, je gasten hebben direct toegang tot de spreker. Dat betekent dat ze vragen kunnen stellen die hij onmiddellijk kan beantwoorden. Zelfs al wordt de vraag niet behandeld tijdens de kennissessie zelf, dan hebben ze de mogelijkheid die persoon aan te spreken tijdens de koffiebreak of lunch. Ten tweede, er bestaat een hele community van mensen die hetzelfde willen leren. Als deelnemer ben je omringd door honderden, misschien wel duizenden gelijkgezinden. 


Ten derde, door de juiste evenementen bij te wonen, hebben je deelnemers toegang tot een actieve manier van leren. Ze luisteren niet gewoon naar de spreker en nemen notities. Ze hebben de kans om actief deel te nemen in het leerproces dankzij het bestaand kader voor kennisuitwisseling. Dit leidt tot een beter begrip van het nieuwe materiaal dat de sprekers leveren.  


Nu je dit weet, is jouw event voorzien op actief leren? Indien niet, loop even door deze stappen die actief leren voor je gasten faciliteren:Stap 1: Zet een ...

Gratis verder lezen, dat kan!

Dit artikel is exclusief voor onze abonnees. Je las slechts een deel van het artikel. Abonneer je nu helemaal gratis om verder te lezen.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Advertenties