Nieuwe mokerslag voor eventsector: Knokke-Heist schrapt alle grote evenementen tot 31 augustus

Nieuwe mokerslag voor eventsector: Knokke-Heist schrapt alle grote evenementen tot 31 augustus

Alle grote evenementen in Knokke-Heist worden tot 31 augustus geschrapt, dat heeft burgemeester Leopold Lippens samen met het schepencollege officieel beslist. Voor kleinere evenementen wordt geval per geval bekeken of ze kunnen plaatsvinden, eventueel op een alternatieve manier.


Eerder deze week liet burgemeester Lippens al verstaan dat de kans klein was dat er deze zomer grote evenementen worden georganiseerd in Knokke-Heist. Nu is de kogel ook officieel door de kerk. "Met deze uitzonderlijke maatregel willen we de gezondheid van onze inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers boven alles plaatsen. Het organiseren van massa-evenementen tijdens deze pandemie zou onverantwoord zijn", zegt het gemeentebestuur. 


Het nu al schrappen van alle grote events tot 31 augustus heeft volgens de burgemeester verscheidene voordelen. "Er is nu al duidelijkheid voor de betrokken organisatoren. Die kunnen zich ruim op tijd focussen op een eventueel volgende editie in 2021. Zij kunnen ook nu al vragen om hun overeenkomst met een jaar te verlengen", zegt Lippens. Daarnaast is er uitsluitsel over de kleinere indoor- en outdooractiviteiten tijdens de zomermaanden. Wanneer de federale maatregelen het toelaten, zal de gemeente beslissen of sommige kleinere evenementen - bijvoorbeeld markten, braderieën en wijkfeesten - nog kunnen plaatsvinden. 


Bij enkele evenementen zal bekeken worden of er een alternatieve manier mogelijk is om het toch te organiseren. Het Cartoonfestival bijvoorbeeld gaat niet door in zijn traditionele vorm, maar zal wellicht een outdoorvariant krijgen met een parcours met cartoonspots. Afwachten vanaf september 

De organisatie- en communicatiebudgetten van de afgelaste eigen evenementen zal de gemeente gebruiken om de lokale economie na deze crisis er opnieuw bovenop te helpen. "Ondertussen werken we verder een herstelplan uit om de lokale economie na de crisis volop te ondersteunen. Er is nu ook voldoende tijd om de marketing- en communicatieplannen aan te passen aan de nieuwe situatie. Voor grote evenementen vanaf september zullen we afwachten hoe de situatie evolueert en later beslissen", zegt het gemeentebestuur nog. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de Realty-vastgoedbeurs, de Zwintriathlon/Halve Triatlon of de Zoute Grand Prix.


Heel wat externe organisatoren hadden ondertussen zelf al besloten dat het onverstandig of onhaalbaar zou zijn om dit jaar nog een evenement op poten te zetten, waaronder Mise en Plage, Beneladiestour en Ramskapellefeesten. De 100km-run voor Kom op tegen Kanker wordt verzet naar 21 maart 2021. Verdwijnen nog van de kalender: Knokke Hippique, Nacht van het Zoute, La Nuit de la Tentation, Paradisco en Parkies. De beslissing betekent ook dat de gemeente een aantal eigen organisaties zal schrappen, zoals het Vuurwerkfestival, Kneistival, Knokke-Heist Zingt en Kaboem. 

Bron: HLN 03/04 via License2Publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties