Nederland verbiedt evenementen tot 1 juni

Nederland verbiedt evenementen tot 1 juni

In Nederland zijn alle samenkomsten en evenementen nu tot 1 juni verboden, ook samenscholingen van minder dan 100 mensen. Eerst waren evenementen tot 6 april verboden. De maatregel zal met boetes worden gehandhaafd. 


Dat heeft de minister van Justitie Ferd Grapperhaus bekendgemaakt. Burgemeesters kunnen ook specifieke locaties sluiten waar te veel mensen samenkomen, en er kunnen boetes tot 400 euro opgelegd worden aan mensen die zich niet houden aan de maatregelen en aanwijzingen. Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die met zijn drieën buiten lopen en geen 1,5 meter afstand houden.


De minister maakte zich ook boos over het gedrag van de mensen die het voorbije weekend toch massaal bij elkaar kwamen, bijvoorbeeld op stranden of bij bouwmarkten. "Dat is slordig, laconiek en daarom asociaal. Het kost levens, onnodig. Gebruik je verstand." Premier Mark Rutte verklaarde dat de strengere maatregelen de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Als dit niet werkt, is het hele land op slot gooien de volgende stap, zei hij. "Ik hoop dat dat niet nodig is."


UPDATE: "Bovenstaande maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart op grote lijnen naar buiten gebracht. Hierna heeft verdere consultatie plaatsgevonden, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering", aldus de Nederlandse overheid.

1/ Evenementen met een vergunnings- en meldplicht worden verboden tot 1 juni 2020. De maatregelen genoemd onder 2 t/m 7 zullen uiterlijk 6 april 2020 worden heroverwogen.

2/ Alle overige samenkomsten worden verboden, waarbij enkele uitzonderingen gelden:

  • wettelijk verplichte samenkomsten (max 100 personen), zoals vergaderingen van de gemeenteraad als ook de Staten-Generaal
  • samenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties (max 100 personen);
  • uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen (max 30 personen);
  • samenkomsten van religieuze of levensbeschouwelijke aard (max 30 personen).

Bij deze samenkomsten geldt dat deze alleen mogen doorgaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen en men 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.


In België blijft het bestaande verbod van kracht. Verwacht wordt dat de Belgische regering de huidige maatregelen zal verlengen.Bron: VRT 23/03 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Tom Kortenoever [Summit Events]
Tom Kortenoever [Summit Events]
New|2020-03-30 - 14:03u

Beste Eventplanner, Jullie kop en bericht is helaas niet helemaal correct. Waarschijnlijk hebben jullie gewoon ergens een bericht overgenomen en onze regering heeft al excuses aangeboden voor de onvolledige en onduidelijke communicatie rond de maatregelen. Iets wat juist in deze tijd enorm van belang is.

De maatregel met betrekking tot evenementen heeft namelijk alleen betrekking op evenementen waar een vergunning voor nodig is. Alle andere soorten evenementen zijn door samenscholingsverbod, 1,5 meter afstand ook niet mogelijk of toegestaan, maar die maatregel geldt nu nog is tot 6 april 2020.

Natuurlijk gaat iedereen er in Nederland vanuit dat na 6 april alle maatregelen verlengd worden (dat wordt waarschijnlijk morgenavond bekend gemaakt), maar dat neemt niet weg dat het belangrijk blijft voor het vertrouwen en voorkomen van onrust dat de correcte maatregelen gecommuniceerd worden. Met vriendelijke groet,

Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Leader|2020-03-30 - 16:27u

Dank je Tom! We hebben een update met de toevoegingen die later werden aangekondigd in het artikel toegevoegd.

EasyFloat Verhuur bv
Harmonie orkest op drijvend podium in Dendermonde
EasyFloat Verhuur bv|
23 September 2021

Ter gelegenheid van het 200 jarig jubileum van het Koninklijk Harmonie Orkest Sint Cecilia (KHOSC) heeft EasyFloat B.V. een drijvend podium geleverd van 50 m2 op de binnenloop van de oude Dender te Dendermonde. Het orkest van ruim 20 man sterk werd voortgetrokken door mankrachten op de kade, een traditie uit het verleden.Like Reageer

Lees ook

15 manieren om presentaties te verknallen

15 manieren om presentaties te verknallen

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Advertenties