Frankrijk verbiedt Tomorrowland Winter

Frankrijk verbiedt Tomorrowland Winter

De wintereditie van het festival Tomorrowland in de Franse Alpen wordt geannuleerd uit voorzorg voor het nieuwe coronavirus. Dat gebeurt op vraag van de Franse regering. Het festival in Alpe d'Huez lokt zo'n 25.000 liefhebbers. Tomorrowland Winter zou van 14 tot 21 maart lopen. Wie al een ticket heeft, wordt later vandaag via mail op de hoogte gehouden.


De annulatie komt niet als een complete verrassing. Tomorrowland Winter hield al een tijdje een nauw contact met de Franse overheid. Frankrijk heeft al meer dan 280 besmettingen met het coronavirus.


"Er zijn maatregelen getroffen in het land voor evenementen met meer dan 5.000 mensen en evenementen die verschillende nationaliteiten samenbrengen", legt Debby Wilmsen van de festivalorganisatie uit. Laat die combinatie nu net heel Tomorrowland zijn.




Skiën kan, want skioord blijft open

"We hebben te horen gekregen dat we absoluut niet mogen doorgaan. De Franse overheid vindt het een risico. Het skidomein blijft wél open. Mensen die nog willen skiën, kunnen dat blijven doen", aldus Wilmsen.


Dit is een teleurstelling. We hebben er een jaar aan gewerkt.


Zij noemt de situatie "verschrikkelijk". "In de eerste plaats voor de festivalgangers die van ver komen en die bij wijze van spreken al klaar stonden met hun valiezen. Maar het is ook vreselijk voor onze opbouwers die gisteren nog bezig waren. Ons hoofdpodium was bijna af. De podia Chateau en l'Orangerie waren gebouwd. We waren klaar om volgende week een feest te geven. We hebben er een jaar aan gewerkt. Dit is effectief een teleurstelling." 


Wat nu voor wie een ticket heeft? Wilmsen: "We gaan iedereen per mail en met een Tomorrowlandaccount persoonlijk aanspreken. We bekijken de verschillende opties, ook voor wie met vrienden nog wil skiën en logement/transport heeft geboekt. Het is voor ons ook vers nieuws. We moeten nog veel in kaart brengen. Maar de festivalgangers zijn nu onze prioriteit, daarna kijken we naar de artiesten en leveranciers."



Bron: VRT Nieuws 05/03 via License2publish - Foto: Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties