19.000 m2 energie neutrale magazijnen en kantoren voor Van Ham Tenten & Podia

19.000 m2 energie neutrale magazijnen en kantoren voor Van Ham Tenten & Podia

Sinds 1 december zijn alle medewerkers van Van Ham verhuisd naar hun nieuwe werkplek en die is met 19.000 m2 niet alleen groot, maar ook nog eens volledig energie neutraal.


"Als ik over het prachtige pand begin is het ijs snel gebroken", vertelt Martijn van den Broek. "We zitten hier in het eerste volledig energie neutrale pand van een tenten of podiumbouw in Europa, misschien wel in de hele wereld. Met ruim 800 zonnepanelen op het dak en vele warmtebronnen wordt alle energie helemaal zelf opgewekt. De oude gasleiding is afgesloten. Daarnaast levert het pand nog stroom terug. Buiten het eigen gebruik zullen er ongeveer 80 huishoudens voorzien worden van stroom. Voor ons is het een hele bewuste keuze geweest om energiezuinig te bouwen. We hebben nu eenmaal maar 1 wereldbol en daar zullen we het toch mee moeten doen. Als wij dan nieuw gaan bouwen, vind ik het niet meer dan logisch dat we dit ook zo energiezuinig mogelijk doen. Het heeft echt heel veel voeten in aarde gehad om dit allemaal financieel en technisch voor elkaar te krijgen, maar het is uiteindelijk wel gelukt."


"Als je de beste mensen in dienst wilt hebben moet je er ook goed voor zorgen. Wij hebben ervoor gekozen om niet op functionaliteit te bezuinigen. We hebben ons eigen dubbele tankstation met biodiesel, zodat onze helden makkelijker onze vrachtwagens en machines kunnen tanken. En altijd op Biodiesel kunnen rijden. Het magazijn hebben we compleet drempelloos gemaakt, zodat je zo rustig en fijn mogelijk rond kunt rijden. Geen klinkers die verzakken, maar 10.000 m2 buitenopslag die volledig is uitgevoerd met een betonnen vloer. Op deze manier hopen we ook over te kunnen stappen op elektrische heftrucks i.s.m. Toyota Nederland en Toyota Japan zijn we een speciale truck voor buiten aan het ontwikkelen. Binnenkort komt de eerst speciaal gebouwde heftruck voor onze toepassingen om hier een testperiode te draaien. Als dit werkt gaat Toyota de heftrucks in productie nemen en bij ons alle gastrucks vervangen door electrische trucks."


Mensen zijn belangrijker dan spullen!


Maar het gaat Martijn niet over een prachtig pand en mooie tenten. "Spullen kopen kan iedereen. Zorgen dat alles goed en veilig opgebouwd wordt, dat is veel moeilijker. Waar ik echt trots op ben, zijn al onze mensen. Van Ham is van ons allemaal. Iedereen binnen het bedrijf is even belangrijk. Of je op kantoor zit of op de vrachtwagen, tenten bouwt of de wc's komt poetsen, iedereen hebben wij nodig, om samen een goed resultaat te halen. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. We hebben op dit moment een team van 30 fulltime medewerkers, 3 parttime medewerkers en 25 vakantie- en oproepkrachten. In de zomer wordt dit aangevuld met tussen de 100 en 150 uitzendkrachten en zzp-ers. Door de nieuwe locatie kunnen we nu weer gaan groeien. Dat groeien willen we vooral doen in mensen. Door de nieuwe locatie hebben we er een heleboel nieuwe taken bijgekregen. Al die extra functies willen we nu eerst goed in gaan vullen, voordat we verder in spullen groeien. Mijn mensen zijn mijn belangrijkste kapitaal. Ik ben super trots op hen allemaal, stuk voor stuk, en ik hoop dat ze allemaal nog lang blijven."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Winnaars eventplanner.net awards! Ontdek de beste eventbedrijven van 2023

Winnaars eventplanner.net awards! Ontdek de beste eventbedrijven van 2023

eventplanner.net onthult 'Tickets': vereenvoudigde bezoekersregistratie en ticketing

eventplanner.net onthult 'Tickets': vereenvoudigde bezoekersregistratie en ticketing

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

Advertenties