Tijdelijk kasteel verrijst in 72 uur voor exclusief event

Tijdelijk kasteel verrijst in 72 uur voor exclusief event

Met een tijdelijke structuur van Losberger De Boer als basis, heeft partner Alta Expo een bijzondere en historische evenementlocatie gebouwd, waarin de gasten van dit exclusieve feest zich in de 17e eeuw waanden. 

 

In samenwerking met evenementenbureau BN GROUP heeft Alta Expo het unieke 'Chateau Nicolas' ontworpen, dat is uitgevoerd in de stijl van beroemde monumenten. De basis van het geheel: een uniflex structuur van Losberger De Boer. Het kasteelfeest vond plaats op het terrein van een golf club in Kozyn, nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev.

 


Ervaar de 17e eeuw

Het doel van het project was om de gasten te verrassen met een historisch accuraat, kasteelachtig tijdelijk gebouw, dat hen bovendien onder zou dompelen in de sfeer van de 17e eeuw. Om dit te realiseren, was de inzet van een groot aantal specialisten nodig. 

 

Uiteindelijk lukte het BN Group en Alta Expo om een tijdelijke structuur te bouwen met de voorzijde van Chateau de Vaux-le-Vicomte, het interieur van de spiegelgalerij van het Paleis van Versailles, een plafond in de stijl van de fresco’s van de Sixstijnse Kapel en de achterkant van het Spiegelplein in Bordeaux.

 


Een kasteel bouwen in 72 uur

"Dit bijzondere project bleek een behoorlijke uitdaging, die we alleen met het uniflex systeem van Losberger De Boer het hoofd konden bieden", zegt projectmanager Irina Dusheiko. Naast de vele logistieke uitdagingen, zagen de tentenbouwers zich op de bouwlocatie geconfronteerd met oneffenheden, die resulteerden in hoogteverschillen tot 1.20 meter. Combineer dit met het strakke tijdschema van 72 uur voor de oplevering van deze turnkey evenementlocatie én zware regenval die 24 uur duurde, en het wordt duidelijk dat dit een zeer complex project was. 

 

De structuur die de basis vormde van Chateau Nicolas is een 21x10m uniflex, die op maat werd gemaakt om te voldoen aan de vereiste breedte, hoogte en diepte die nodig waren om ervoor te zorgen dat de gasten de muziek- en dansshow in het zwembad en op het podium perfect konden volgen.

 

"Wij feliciteren Alta Expo met de realisatie van dit opmerkelijke project", zegt Joachim Brand, Area Sales Manager bij Losberger De Boer. "Met deze structuur namen ze de gasten mee op een historische reis, die ze zich vast en zeker nog lang zullen herinneren."

www.deboer.com/nl-be/

Bron: Foto: Ievgen Ivanov

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties