Suikerrock verdwijnt "door gebrek aan respect van stad Tienen"

Suikerrock verdwijnt "door gebrek aan respect van stad Tienen"

"Het huidige Tiense stadsbestuur toont geen respect voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers", verklaart organisator Walter Kestens.


Suikerrock was 34 jaar lang, samen met Tiense Suiker, hét belangrijkste uithangbord van de stad Tienen. "Suikerrock was een pionier in het Belgische festivallandschap, met dank aan de honderden, zelfs duizenden vrijwilligers over de jaren heen", aldus Walter Kestens. "Maar liefst 34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven. Onbaatzuchtig en met volle overgave voor het welzijn en de uitstraling van deze stad. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden. Het is dan ook bijzonder jammer om vast te stellen dat dit bestuur afspraken en beloftes niet nakomt of herroept, waardoor ze Suikerrock de opties voor de toekomst, die in het stadscentrum en op de Grote Markt ligt, ontneemt. Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer. Tienen verliest zo haar unieke, levendige en tintelende uithangbord."Zwarte piet

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) zegt erg aangedaan te zijn door het nieuws dat Suikerrock er mee stopt. "Dit had ik niet zien aankomen. We hebben altijd een heel goede verstandhouding gehad met de organisatoren en het stadsbestuur heeft steeds alles uit de kast gehaald voor dit festival. Nu de zwarte piet naar de stad doorspelen, vind ik er ver over."


Partyka is grote fan van het festival. "Ik heb geen enkele editie gemist. Ik herinner me nog heel goed de eerste keer dat het festival plaatsvond, ik zat toen in het derde middelbaar. Als burgemeester ben ik nog intenser bij het festival betrokken geraakt. Dag en nacht stond ik paraat om te helpen waar ik kon. En ik zeker niet alleen. Al onze stadsdiensten stonden tijdens Suikerrock paraat om het nodige te doen. Dan zeggen dat we als stadsbestuur geen respect tonen voor Suikerrock, aanvaard ik niet."


Maar waar is het dan precies misgelopen? "Dat is een heel goede vraag", reageert Partyka. "Ik lees op de Facebook van Walter Kestens dat hij vele honderduizenden euro's in dit festival gestoken heeft en ik ben hem daar zeker dankbaar voor, maar als stad kunnen die verliezen niet compenseren natuurlijk. Dat is ons ook niet gevraagd, maar ik denk dat Walter Kestens graag de toelage van de stad verhoogd had gezien. Vandaag bedraagt die toelage 65.000 euro. Dat is het hoogte bedrag dat we aan een organisatie in Tienen geven. En dat doen we met veel plezier, maar het schepencollege heeft beslist dat dit bedrag de limiet is."

Bron: HLN 06/12 via License2publish / Persfoto: Suikerrock - Elke Briers

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Alta Ripa II
ALTA RIPA IN STYLE - Exclusieve Lifestylebeurs
Alta Ripa II|
31 March 2023

21 - 22 - 23 APRIL 2023

 

DRIEDAAGSE LIFESTYLEBEURS IN HET HARTJE VAN DE KEMPEN

Kasteelhoeve Alta Ripa II in Oud-Turnhout is op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april het sprookjesachtige decor voor de lifestylebeurs Alta Ripa in Style.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

Online training en certificatie eventplanner.net eventsoftware

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties