Cyber security: hoe bescherm ik mijn bedrijf?

Cyber security: hoe bescherm ik mijn bedrijf?

Het World Economic Forum noemde cyberattacks in oktober nog één van de grootste bedreigingen voor de wereldeconomie in 2020. "Cyber security: hoe bescherm ik mijn bedrijf?" is dan ook het onderwerp van het volgende Sirius Friday Seminarie. 


Afgelopen zomer leed ASCO een miljoenenverlies door een in de pers breed uitgesmeerde cyberaanval. De Universiteit van Antwerpen was het slachtoffer van een aanval met ransomware. Walibi communiceerde dan weer zeer ongelukkig over een datalek op hun ticketingwebsite door de ethische hacker die het lek had opgemerkt van afpersing te beschuldigen en precies daardoor de aandacht van de buitenwereld naar zich te trekken. Ook in de evenementensector komen cyberaanvallen voor.


Cyber attacks zijn met andere woorden al lang geen ver-van-je-bed-show meer. De digitalisering van de economie maakt bedrijven kwetsbaar voor cybercriminelen en datalekken. Wie zichzelf niet afdoende beschermt, wordt op een dag zelf slachtoffer, met alle daarbij horende schade.  Bovendien stelt de overheid steeds strengere eisen aan je digitale veiligheid en kan je hoge geldboetes oplopen indien je onvoldoende preventieve maatregelen hebt genomen.


Wat moet je dan als ondernemer doen? Wel, een goede cyber security aanpak vraagt om zowel juridische als technische voorzorgen. Precies daarom slaan Sirius Legal en Toreon de handen in elkaar om je een praktische toelichting te geven over de do's en don'ts voor een adequate cyberveiligheid van je onderneming. Het seminarie gaat door op vrijdag 13 december in Mechelen.


Toreon zal als specialist in ICT Security en ethische hacking het juridische verhaal van Sirius Legal aanvullen met alles wat je moeten weten om je bedrijf op organisatorisch en technisch vlak cyberproof te maken. Zo ben je alvast goed voorbereid voor 2020!


De opbrengst van het seminarie gaat bovendien integraal naar een goed doel van De Warmste Week. De deelnemers kunnen de dag zelf mee stemmen welk doel dat wordt.


Meer info en inschrijven:

siriuslegaladvocaten.be/sirius-friday-seminaries-3/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Saaie sticker van Bpost leuk ingekaderd op de Apéro boxen.
Grunewald.bar|
04 March 2021

Door corona transformeerde Grunewald.Bar zich letterlijk om van Bar naar Box. En die boxen bleken bijzonder succesvol, daarom is het concept vanaf nu een vaste waarde in het aanbod.


Apéro Skype pakketten, eindejaars- en nieuwjaarspakketten, webinar boxen, ja, zelfs de family boxen. Ze vlogen het afgelopen jaar de deur uit (gelukkig). Op korte tijd bouwden we een enorme expertise op. Door onze contacten ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Rode Kruis lanceert stickercampagne met online live event

Advertenties